Przepis na mielone zawijane z boczkiem

Klops w boczku ze skórą

Klops w boczku ze skórą

-mięso mielone z łopatki,gruby lub cienki płat boczku ze skórą,. Przepis. Jeżeli mamy cienki boczek to gotowe przyprawione mięso mielone zawijamy w boczek ze skórą na zewnątrz i wiążemy lub wkładany w siatkę wędzarniczą ,następnie zawijamy w rękaw do pieczenia lub wkładamy do naczynia żaroodpornego z pokrywką
6 0
LAHMAKUN - turecka pizza

LAHMAKUN - turecka pizza

Dodajemy mięso mielone (w oryginale mięsa nie smażymy), smażymy, aż nie będzie surowe. pizza twists lub pizzę z serowym brzegiem), niedawno zachwycił mnie alzacki flammkuchen, czyli placek chlebowy z cebulą i boczkiem, a ostatnio na naszym stole zagościła hiszpańska empanada gallega - placek chlebowy z tuńczykiem
0 0
Rolada z perliczki

Rolada z perliczki

Mięso mielone mieszamy podrobami, pieprzem ziołowym i słodką papryką, podsmażoną na maśle cebulą i czosnkiem oraz bułką tartą
0 0
Obiadowy wieniec

Obiadowy wieniec

Wszystki składniki z wyjątkiem plastrów boczku i żurawiny w syropier mieszamy w misce, tworząc zwartą masę jak na kotlety mielone
0 0