Przepis na mielone magdy gessler

Karminadle

Karminadle

Karminadle znane także pod nazwami karbinadle albo kardinadle to potrawa kuchni śląskiej, kotlety mielone przygotowywane tradycyjnie z mięsa wieprzowego
2 0
Imprezowo :)

Imprezowo :)

Każdy lubi mielone, no prawie każdy. do pity lub tortilkiMini kotleciki mieloneSkładniki. 500 gr mięsa mielonegocebulka dymka ( tylko twarde części)papryczka chili, drobno pokrojona2 ząbki czosnku, zmiażdżona przez praskęsól, pieprzgarść koperku, posiekanegołyżka utartego imbiru100 ml zimnej wodyWszystkie składniki mieszamy, można nawet tak jak Magda Gessler "dawać klapsy". 500 gr mięsa mielonego
0 0
Kotlety po lwowsku

Kotlety po lwowsku

Tym bardziej, że moja rodzina lubi kotlety mielone a ta wersja wyglądała na smaczną. Do zrobienia takich kotletów zachęciłam się po programie Pani Magdy Gessler „ Kuchenne rewolucje”
140 0
Gołąbki

Gołąbki

0 Comments   Przepis pochodzi z książki "Kuchenne rewolucje" Magda Gessler. Składniki500g mięsa wołowo-wieprzowego1 główka kapusty włoskiej100g ryżu1 cebula2 jajka100g masła1 łyżka pasty pomidorowej lub koncentratu5 pomidorów lub (2 puszki pomidorów krojonych)1 łyżka świeżego lub suszonego lubczyku1 łyżka majeranku (mój dodatek)3 ziarna ziela angielskiego3 liście laurowesól pieprzszczypta cukruMięso mielone wkładamy do miski
100 0