Przepis na mielone magdy gessler

2 Zapisać

Karminadle

Karminadle znane także pod nazwami karbinadle albo kardinadle to potrawa kuchni śląskiej, kotlety mielone przygotowywane tradycyjnie z mięsa wieprzowego
135 Zapisać

Kotlety po lwowsku

Tym bardziej, że moja rodzina lubi kotlety mielone a ta wersja wyglądała na smaczną. Do zrobienia takich kotletów zachęciłam się po programie Pani Magdy Gessler „ Kuchenne rewolucje”
100 Zapisać

Gołąbki

0 Comments   Przepis pochodzi z książki "Kuchenne rewolucje" Magda Gessler. Składniki500g mięsa wołowo-wieprzowego1 główka kapusty włoskiej100g ryżu1 cebula2 jajka100g masła1 łyżka pasty pomidorowej lub koncentratu5 pomidorów lub (2 puszki pomidorów krojonych)1 łyżka świeżego lub suszonego lubczyku1 łyżka majeranku (mój dodatek)3 ziarna ziela angielskiego3 liście laurowesól pieprzszczypta cukruMięso mielone wkładamy do miski
Więcej przepisów na %s strony