Przepis na mięso z koziołka

Bitki - dlaczego tak zwyczajnie?

Bitki - dlaczego tak zwyczajnie?

Uderzcie kilka razy tłuczkiem, ale tylko tyle, by skruszyć mięso, czyli poprzerywać wierzchnie włókna, a nie rozbić ich na pergamin
Poznań na Świętego Marcina – świętowanie, rogale i gęsina

Poznań na Świętego Marcina – świętowanie, rogale i gęsina

To przepyszne mięso ma w Polsce długą tradycję i wspaniale , że staje się coraz powszechniejsze. Jest to święto religijne ku czci Świętego Marcina z Tours, obchodzone głównie na Węgrzech, w Austrii i w Niemczech, ale też w Polsce, przede wszystkim w Poznaniu
Filety z udek w sosie

Filety z udek w sosie

Mięso jest tak mięciutkie ze mmmm. Pierwszy raz robilam to danie. Usmażone mięso przełożyć do garnka. Jestem zachwycona
Myśliwski koziołek

Myśliwski koziołek

Najładniejsze mięso pokroiłam w dużą kostkę i zrobiłam pyszny sos, o którym za chwilę. Dodaj mięso, obsmaż je i wlej wino
Botwinka

Botwinka

Wrzucić umyte mięso. U mnie od wczoraj burzowo. Wyjąć buraki,mięso,seler i pietruszkę. Miałam taką wielką ochotę na botwinkę z jajkiem i ziemniakami
Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Wrzucamy mięso. Mięso umyć i pokroić w kostkę. Już zaczęły się zimne dni. Do zeszklonej cebuli dodajemy podsmażone mięso
Zupa koperkowa.

Zupa koperkowa.

Pierwszy raz zrobiłam sama zupę. Niby nic trudnego,ale zawsze to coś. Dodatkowo mieliśmy do tego śmieszny makaron 'alfabet' kupiony w Piotrze i Pawle
Makaronowy garnek

Makaronowy garnek

Mięso przyprawić solą i pieprzem,wymieszać z jajkiem i bułką tartą. Dziś przekazuje Wam przepis na pyszne danie jednogarnkowe
Pulpeciki w sosie koperkowym

Pulpeciki w sosie koperkowym

Mięso mielone mieszamy z jajkiem, (namoczoną w mleku i odciśnietą bulką). Pyszne pulpeciki w sosie koperkowym,wczoraj pojawiły się na naszym stole
Potrawka z kurczaka

Potrawka z kurczaka

Mięso oddzielić od kości. Dziś mniej świątecznie. ) Chociaż trochę poświątecznie, gdy zostanie nam kurczak ze świąt można przygotować tę potrawkę
Śledzik , wtorek 4 -go marca.

Śledzik , wtorek 4 -go marca.

czas przed Wielkim Postem” zwane też „kusymi dniami”, „mięsopustem”, „kusakami”. specjalnie przygotowaną figurę koziołka), co miało zapewnić im rychłe
Kulinarnie z Polski

Kulinarnie z Polski

Najgorzej jednak wygląda mięso i ryby. Zamieszczam tylko kilka zdjęć bo bardzo mało chodziliśmy po. Moja mama i mój tata świetnie gotują, więc większość posiłków
Makaronowy garnek

Makaronowy garnek

Mięso przyprawić solą i pieprzem,wymieszać z jajkiem i bułką tartą. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie,odcedzić

Zupa gulaszowa

Wrzucamy mięso. Mięso umyć i pokroić w kostkę. Paprykę umyć , oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Do zeszklonej cebuli dodajemy podsmażone mięso