Przepis na mięso z jelenia

Gulasz z mięsa jelenia

Gulasz z mięsa jelenia

Mięso zwierząt łownych ma przede wszystkimzaletę, że pochodzi od zwierząt, które odżywiają się głównie dzikimi roślinami (bez sztucznych nawozów i pestycydów) i nie są szprycowane paszą z antybiotykami i innymi lekami
Kiełbasa z jelenia

Kiełbasa z jelenia

Mięso i boczek zemleć na największym sitku maszynki. pół gałki muszkatołowej. pół szkl wody. pieprz. Dodać przyprawy utłuczone w moździerzu i rozgnieciony czosnek
Gulasz z jelenia z wolnowara

Gulasz z jelenia z wolnowara

I cena (niewysoka) i przeznaczenie (gulasz) wskazywały na to, że być może nie będzie to mięso w najlepszym gatunku
Jednogarnkowy gulasz z jelenia

Jednogarnkowy gulasz z jelenia

Na głębokiej patelni rozgrzałem łyżkę smalcu i umieściłem w niej mięso. Dzisiaj zapraszam na danie z dziczyzny, a konkretnie z jelenia
Gulasz z jelenia w czerwonym winie z podgrzybkami

Gulasz z jelenia w czerwonym winie z podgrzybkami

Wymieszać z przyprawami i włożyć do marynaty mięso. Mięso umyć pod bieżącą wodą. ząbki czosnku. Włożyć mięso razem z marynatą i smażyć aż płyn odparuje i lekko się przyrumieni
Gulasz z jelenia

Gulasz z jelenia

Rozmrożone i umyte mięso, odsącz na papierowym ręczniku i pokrój w kostkę. Mięso powinno stać się miękkie
Roladki z jelenia z kapustą i suszonymi grzybami

Roladki z jelenia z kapustą i suszonymi grzybami

Mięso z dziczyzny podobnie jak wołowina wymaga dłuższego czasu duszenia. Mimo, że zdjęcia nie są zbyt fotogeniczne to zachęcam do wypróbowania tego przepisu, gdyż roladki z jelenia wychodzą znakomite
191.Pieczeń z jelenia

191.Pieczeń z jelenia

Mięso z jelenia lub sarny( u mnie udziec). Niestety mięso ciężko u mnie dostać lecz dzięki znajomemu myśliwemu udało się i mogę przedstawić kilka przepisów z dziczyzną na pierwszym planie
Korzenny gulasz z jelenia

Korzenny gulasz z jelenia

Delikatne i kruche mięso z jelenia potrzebuje specjalnej oprawy. Bukiet leśnych grzybów, aromatyczne przyprawy oraz piwo Książęce Korzenne Aromatyczne sprawiły, że w garnku ochoczo bulgotał pyszny gulasz
Gulasz z Jelenia

Gulasz z Jelenia

Struktura mięsa- Mięso z jelenia jest delikatne, kruche i dość suche. Mięso przekładamy do misy multicookera i dodajemy masło, pokrojona w krążki cebulę, posiekany czosnek i śliwki
GULASZ Z JELENIA NA CZERWONYM WINIE

GULASZ Z JELENIA NA CZERWONYM WINIE

I jest pysznie - mięso jest kruche i soczyste - a przy okazji inaczej, wyjątkowo. Dziczyzna. Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w większą kostkę