Przepis na mięso wieprzowe w słoikach

34 Zapisać
Mięso kanapkowe w słoiku

Mięso kanapkowe w słoiku

Mięso umyłam, osuszyłam i pokroiłam w średnią kostkę. Niesamowicie aromatyczne, bardzo praktyczne, proste w przygotowaniu
9 Zapisać
Mielonka wieprzowa z papryką ze słoika

Mielonka wieprzowa z papryką ze słoika

  Idealnie by było mieć na nią mięso ze sprawdzonego źródła, ale i to ze sklepu też może być. „Ta lekko pikantna mielonka jest dobrą alternatywą dla kupnych wędlin
13 Zapisać
Domowa mielonka. Domowe mięso w słoiku

Domowa mielonka. Domowe mięso w słoiku

Mielonka ze słoika, mięso na kanapki czyli domowa wędlina. Konserwa bez konserwantów. Niby nic wymyślnego, mięso z przyprawami
0 Zapisać
Bigos z mięsem wieprzowym

Bigos z mięsem wieprzowym

Mięso pokroić w kostkę dusić do miękkości. Moją wersję bigosu zawszę przygotowuję z mięsa wieprzowego. Ja tego nie robię ze względu na dzieci
437 Zapisać
"Domowa kiełbasa w słoiku, bez konserwantów"

"Domowa kiełbasa w słoiku, bez konserwantów"

Pozostałe mięso mielimy na grubych oczkach (z boczku koniecznie usuńcie twardą skórę na dole, ciężko ją zmielić)
81 Zapisać
Pyszna domowa kiełbasa w słoikach.

Pyszna domowa kiełbasa w słoikach.

Mięso i słoninę zemleć w maszynce o dużych oczkach. Dopraw do smaku pieprzem, majerankiem i solą , dokładnie wszystko razem wymieszaj
41 Zapisać
Karkówka ze słoika

Karkówka ze słoika

Takim samym sposobem przygotowałam teraz mięso z karkówki wieprzowej. Mięso z karkówki kroimy w dosyć drobną kostkę, doprawiłam mięso mieszanką przypraw przygotowaną z
34 Zapisać
Łopatka mielona ze słoika

Łopatka mielona ze słoika

Po wystudzeniu w słoiku z łopatką tworzy się galaretka, która otacza mięso, a na powierzchni tworzy się cienka warstwa smalcu
5 Zapisać
Polędwiczki wieprzowe  z suszonymi pomidorami

Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami

dwie polędwiczki wieprzowe. Początkowo miały powstać roladki z polędwicy z suszonymi pomidorami. Jednak w ostatniej chwili zmieniłam koncepcję i zdecydowałam się na inną formę
5 Zapisać
Wieprzowa delikatna galareta bez żelatyny

Wieprzowa delikatna galareta bez żelatyny

Po tym czasie wyciągamy kości , obieramy dokładnie z mięsa , mięso rozrywamy palcami na małe kawałki i wrzucamy do miski
4 Zapisać
Roladki wieprzowe z mozzarellą i suszonymi pomidorami

Roladki wieprzowe z mozzarellą i suszonymi pomidorami

Fajna alternatywa dla zwykłych kotletów, które są obecne na naszych stołach od lat. słoik pomidorów suszonych Ponti
4 Zapisać
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowo-miodowym

Polędwica wieprzowa w sosie musztardowo-miodowym

Zdejmujemy mięso z patelni i wlewamy na nią wino. Wróciłam do polskiej rzeczywistości i czekających tu na mnie obowiązków, z których najprzyjemniejszym jest oczywiście gotowanie
3 Zapisać
Mielonka wieprzowa z galaretką z szynkowara

Mielonka wieprzowa z galaretką z szynkowara

Mięso można poporcjować i zamrozić. Solono, wędzono, peklowano, suszono, pasteryzowano w słoikach. Umiejętność przygotowywania domowych wyrobów wyniosłam z domu rodzinnego
2 Zapisać
Mielonka wieprzowa

Mielonka wieprzowa

Mięso myjemy i mielimy na drobnych oczkach, dokładamy przyprawy i dokładnie mieszamy. Oto kolejny pomysł na pyszną wędlinkę domowej roboty
2 Zapisać
Galareta wieprzowa

Galareta wieprzowa

Mięso umyć w zimnej wodzie, przełożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą i gotować do miękkości mięsa
1 Zapisać
Szynka wieprzowa – domowa wędlina mocno jałowcowa, pieczona

Szynka wieprzowa – domowa wędlina mocno jałowcowa, pieczona

Peklowanie sprawia, że mięso szybciej kruszeje, traci wodę, a przede wszystkim – jest zakonserwowane i zachowuje swój ładny, różowy kolor
1 Zapisać
Gulasz wieprzowy z pieczarkami i warzywami marynowanymi

Gulasz wieprzowy z pieczarkami i warzywami marynowanymi

Jeżeli mamy zbyt mało wody, podlewamy całość tak, by woda ledwo pokrywała mięso z warzywami. Aromatyczny, esencjonalny gulasz… Smak świeżego mięsa przełamany smakiem marynowanych pieczarek, papryki i ogórków
0 Zapisać
Wieprzowy gulasz na ciemnym piwie – danie flamandzkie

Wieprzowy gulasz na ciemnym piwie – danie flamandzkie

Wymieszać mięso z warzywami, wlać piwo, odparować do. Warunek – trzeba mieć. Gotować tak długo aż mięso będzie miękkie