Przepis na mięso peklowane gotowane

8 Zapisać
Peklowanie mięsa i wędzony schab

Peklowanie mięsa i wędzony schab

Mięso myjemy i osuszamy. Mięso delikatnie puchnie. Po uwędzeniu mięso parzymy. Po uwędzeniu mięso parzymy. Około 1/4 roztworu przelewamy do garnka, pozostałą częścią zalewamy mięso. Po 10 dniach mięso wkładamy do siatki lub związujemy sznurkiem. W tym celu wkładamy do gotującej się wody, która osiągnęła 80 stopni C i parzymy około 50 minut, aż mięso osiągnie w środku 65-70 stopni C. W tym celu wkładamy do gotującej się wody, która osiągnęła 80 stopni C i parzymy około 50 minut, aż mięso osiągnie w środku 65-70 stopni C
6 Zapisać
Boczek gotowany

Boczek gotowany

Natarte mięso wkładamy do garnka i zalewamy wodą tak aby mięso było całe przykryte. mięso cały czas w wodzie następnie powtarzamy gotowanie 5 min. po tym czasie wyjmujemy mięso osuszamy papierowym ręcznikiem i obsypujemy papryką słodką wędzoną i majerankiem wstawiamy do lodówki na minimum 10 godz i SMACZNEGO
6 Zapisać
Szynka gotowana

Szynka gotowana

natarte mięso wkładamy do garnka i zalewamy wodą tak aby mięso było całe przykryte. mięso cały czas w wodzie następnie powtarzamy gotowanie 5 min. po tym czasie wyjmujemy mięso osuszamy papierowym ręcznikiem i obsypujemy papryką słodką wędzoną i majerankiem wstawiamy do lodówki na minimum 10 godz i SMACZNEGO
5 Zapisać
Szynka gotowana i zapiekana

Szynka gotowana i zapiekana

natarte mięso wkładamy do garnka i zalewamy wodą tak aby mięso było całe przykryte. mięso cały czas w wodzie następnie powtarzamy gotowanie 5 min. po tym czasie wyjmujemy mięso osuszamy papierowym ręcznikiem i obsypujemy papryką słodką wędzoną i majerankiem wstawiamy do piekarnika z termoobiegiem na 15-20 min
5 Zapisać
Szynka peklowana pieczona

Szynka peklowana pieczona

Mięso umyć, osuszyć i ułożyć w szklanym lub glinianym naczyniu, zalać przygotowaną zalewą i wstawić do lodówki na 4- 5 dni pamiętając o codziennym obracaniu mięsa. Po tym czasie mięso wyciągnąć z zalewy, osuszyć ręcznikami kuchennymi, posmarować przyprawą do mięs, przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez 1 godzinę, studzimy i gotowe. Mięso umyć, osuszyć i ułożyć w szklanym lub glinianym naczyniu, zalać przygotowaną zalewą i wstawić do lodówki na 4- 5 dni pamiętając o codziennym obracaniu mięsa. Po tym czasie mięso wyciągnąć z zalewy, osuszyć ręcznikami kuchennymi, posmarować przyprawą do mięs, przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez 1 godzinę, studzimy i gotowe
4 Zapisać
Karczek gotowany

Karczek gotowany

natarte mięso wkładamy do garnka i zalewamy wodą tak aby mięso było całe przykryte. mięso cały czas w wodzie następnie powtarzamy gotowanie 5 min. po tym czasie wyjmujemy mięso osuszamy papierowym ręcznikiem i obsypujemy papryką słodką wędzoną i majerankiem wstawiamy do lodówki na minimum 10 godz i SMACZNEGO
Więcej przepisów na %s strony