Przepis na mięso peklowane gotowane

Peklowanie mięsa i wędzony schab

Peklowanie mięsa i wędzony schab

Mięso myjemy i osuszamy. Mięso delikatnie puchnie. Po uwędzeniu mięso parzymy. Po uwędzeniu mięso parzymy. Około 1/4 roztworu przelewamy do garnka, pozostałą częścią zalewamy mięso. Po 10 dniach mięso wkładamy do siatki lub związujemy sznurkiem. W tym celu wkładamy do gotującej się wody, która osiągnęła 80 stopni C i parzymy około 50 minut, aż mięso osiągnie w środku 65-70 stopni C. W tym celu wkładamy do gotującej się wody, która osiągnęła 80 stopni C i parzymy około 50 minut, aż mięso osiągnie w środku 65-70 stopni C
20 0
Boczek gotowany

Boczek gotowany

Natarte mięso wkładamy do garnka i zalewamy wodą tak aby mięso było całe przykryte. mięso cały czas w wodzie następnie powtarzamy gotowanie 5 min. po tym czasie wyjmujemy mięso osuszamy papierowym ręcznikiem i obsypujemy papryką słodką wędzoną i majerankiem wstawiamy do lodówki na minimum 10 godz i SMACZNEGO
8 0
Szynka gotowana

Szynka gotowana

natarte mięso wkładamy do garnka i zalewamy wodą tak aby mięso było całe przykryte. mięso cały czas w wodzie następnie powtarzamy gotowanie 5 min. po tym czasie wyjmujemy mięso osuszamy papierowym ręcznikiem i obsypujemy papryką słodką wędzoną i majerankiem wstawiamy do lodówki na minimum 10 godz i SMACZNEGO
7 0
Szynka gotowana i zapiekana

Szynka gotowana i zapiekana

natarte mięso wkładamy do garnka i zalewamy wodą tak aby mięso było całe przykryte. mięso cały czas w wodzie następnie powtarzamy gotowanie 5 min. po tym czasie wyjmujemy mięso osuszamy papierowym ręcznikiem i obsypujemy papryką słodką wędzoną i majerankiem wstawiamy do piekarnika z termoobiegiem na 15-20 min
7 0
Karczek gotowany

Karczek gotowany

natarte mięso wkładamy do garnka i zalewamy wodą tak aby mięso było całe przykryte. mięso cały czas w wodzie następnie powtarzamy gotowanie 5 min. po tym czasie wyjmujemy mięso osuszamy papierowym ręcznikiem i obsypujemy papryką słodką wędzoną i majerankiem wstawiamy do lodówki na minimum 10 godz i SMACZNEGO
6 0