Przepis na mięso mielone w cieście francuskim

Mięso mielone w cieście francuskim

Mięso mielone w cieście francuskim

Tym razem mielone w cieście francuskim z oliwką. Do zmielonego mięsa dodajemy namoczoną i wyciśniętą bułkę, jajka, przyprawy oraz wyciśnięty przez praskę czosnek
Mięso mielone w cieście francuskim

Mięso mielone w cieście francuskim

Mięso mielone również podsmażyć w bardzo małej ilości tłuszczu. Na mięso wyłożyć odsączoną i przepłukaną zimną wodą fasolkę i posypać serem żółtym
Mięso mielone z warzywami w cieście francuskim

Mięso mielone z warzywami w cieście francuskim

Mięso mielone mieszamy razem z jakami, bułką tartą i przyprawami. Ciasto francuskie wykładamy z opakowania i rozkładamy na płaskiej powierzchni, następnie nakładamy na nie farsz z mięsa mielonego
Mięso mielone zapiekane w cieście francuskim

Mięso mielone zapiekane w cieście francuskim

Mięso w cieście dobrze smakuje na ciepło podane na obiad, jak również na zimno jako przekąska. Wzdłuż środka płata ciasta francuskiego układamy liście kapusty pekińskiej, a na niej mięso
Mielone w cieście francuskim

Mielone w cieście francuskim

Tym razem mielone w cieście francuskim z oliwką. Do zmielonego mięsa dodajemy namoczoną i wyciśniętą bułkę, jajka, przyprawy oraz wyciśnięty przez praskę czosnek
Rolada z mięsa mielonego w cieście francuskim

Rolada z mięsa mielonego w cieście francuskim

Do miski wkładamy mielone mięso, dodajemy podsmażoną cebulę z porą, posiekany drobniutko czosnek, słodką paprykę, roztrzepane jajko, przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie wszystko mieszamy
Magia ciasta francuskiego

Magia ciasta francuskiego

Kiedy warzywa będą usmażone- zmienią kolor na żółty- dodajemy mięso mielone. A mięso już było na patelni