Przepis na mięsa

Mięso z szynkowaru

Mięso z szynkowaru

dodałam nawet przyprawę do dziczyzny mimo tego, ze nie dawałam takiego mięsa. Pyszne mięsko z galaretką
Mięso kanapkowe w słoiku

Mięso kanapkowe w słoiku

Niesamowicie aromatyczne, bardzo praktyczne, proste w przygotowaniu. A do tego tak smaczne, że znika z mgnieniu oka
Sztuka mięsa w sosie musztardowym

Sztuka mięsa w sosie musztardowym

Niezwykle proste,smaczne i trochę zapomniane danie. Robi się właściwie samo, przy okazji gotowania rosołu (przepis tutaj) otrzymujemy dwa dania jednocześnie
kawał mięsa, jak u mamy :)

kawał mięsa, jak u mamy :)

Pieczone lub duszone mięso w dużym kawałku kojarzy mi się z weekendami w domu rodzinnym. Do dziś czuję te zapachy i aromaty
Boczek faszerowany mięsem mielonym

Boczek faszerowany mięsem mielonym

Do mięsa mielonego dodajemy pektosól, słodką paprykę, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, wszystko dokładnie mieszamy, na końcu dodajemy ziarna pieprzu i mieszamy
Mięso mielona a la pizza

Mięso mielona a la pizza

    Bardzo fajny sposób na przygotowanie mięsa mielonego. pół kg mięsa mielonego marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1-2 czerstwe bułki kajzerki pół szkl mleka sól pieprz chili łyżeczka oregano olej 5 łyżek sosu pomidorowego oliwki   Wykonanie
Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym

Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym

Bułkę i cebule dodajemy do mięsa, podobnie musztardę, koncentrat pomidorowi i starty żółty ser. 1/2 kg mięsa mielonego5-6 paryk ( w zależności od wielkości)1 czerstwa bułka1 cebula1 łyżka musztardy1 łyżka przecieru pomidorowego10 dag żółtego sera2-3 duże pomidory3 ząbki czosnku1 łyżeczka ziół prowansalskich1 szklanka bulionu warzywnegoSPOSÓB PRZYGOTOWANIA. 1/2 kg mięsa mielonego
Wytrawne galaretki z kurczakiem

Wytrawne galaretki z kurczakiem

Filet z kurczaka umyj, oczyść i umieść w garnku wraz z obranymi marchewkami, pietruszką, selerem, porem, liściem laurowym i zielem angielskim
Indyk w galarecie

Indyk w galarecie

Jajko ugotować na twardo, pokroić w plasterki. Groszek i szparagi osączyć na sicie. Wędlinę z indyka pokroić na kawałki