Przepis na masy z bitej smietany

Tort urodzinowy

Tort urodzinowy

Do dobrze ubitej masy wsypać na dwa razy przesiane mąki z proszkiem i delikatnie wymieszać do połączenia składników
Karpatka bez tradycji ;)

Karpatka bez tradycji ;)

Bo zamiast tradycyjnie z masa budyniowa postanowilam ja zrobic z kremem z serka mascarpone i bitej smietany
Ciasto kawowe

Ciasto kawowe

Utrzeć masło następnie dodać cukier i cukier waniliowy do otrzymania jasnej masy. Wykonanie masy budyniowej
krem  cappuccino

krem cappuccino

Z serii kremy polecam krem cappuccino dla osób lubiących kremy na bazie bitej śmietany. Jest łatwy i szyki w wykonaniu przez każdego
Ciasto z musem jabłkowym

Ciasto z musem jabłkowym

Do ubitej masy przesiać mąkę i dodać w dwóch porcjach, delikatnie mieszając. Delikatny, mięciutki biszkopt przełożony musem jabłkowym, najlepiej domowy z dużą iloscią bitej smietany i sosem karmelowym z orzechami
Tort Charlotta

Tort Charlotta

Ozdobic wedlug woli, albo tak jak ja, czyli czekoladowa koronka i stokrotkami z masy cukrowej. Biszkopt przelozony warstwa musu jablkowego, warstwa karmelu, oblozony kremem z serka mascarpone i bitej smietany z dodatkiem wanilii
Rolada biszkoptowa w paski

Rolada biszkoptowa w paski

Dekorujemy jej powierzchnie jedynie kilkoma kleksami pozostawionej bitej smietany ,listkami miety oraz winogronami
Sernik Pina Colada

Sernik Pina Colada

Ananasa pokroić na mniejsze kawałki i dodać do masy serowej wraz z kawałkami kokosa, wszystkie składniki dokładnie wymieszać
Marcepanowe Serce

Marcepanowe Serce

Z żółtej masy wykroić mniejsze serce i ułożyć na wierzchu. Boki serca marcepanowego obłożyć kawałkami karmelu z migdałami oraz dodać na wierzch, w srodek małego serca, tworząc otoczkę w kształcie rozetek z bitej smietany za pomocą szprycy
Ciasto kasztanowe z gruszkami

Ciasto kasztanowe z gruszkami

Czekoladę rozpuscic w kąpieli wodnej i przestudzoną wymieszać z puree kasztanowym i dodać do masy jajecznej, zmiksować do połączenia
Smerfowa pianka

Smerfowa pianka

Gdy galaretka będzie całkowice wystudzona i zacznie tężeć, dodać ją do masy serowej. Wierz udekorować kleksami bitej smietany