Przepis na masa ze śmietany 30

Tiramisu ze śmietaną

Tiramisu ze śmietaną

na warstwie śmietany ułożyć maczane w likierze biszkopty i wyłożyć na. nich pozostałość śmietany. Odstawić do lekkiego ostudzenia
Tarta ze śliwkami na kwaśnej śmietanie.

Tarta ze śliwkami na kwaśnej śmietanie.

Masa z kwaśnej śmietany. Podpiekamy przez ok. Gotową masę wylewamy na przestudzony spód. Może być miękka, po całkowitym wystudzeniu nabierze gęstej, kremowej konsystencji
Eklery ze śmietaną

Eklery ze śmietaną

Gdy woda nam się zagotuje a tłuszcz   rozpuści  jednym ruchem  ręki wsypujemy  mąkę z  proszkiem do  pieczenia do środka i energicznie mieszamy,  aż masa będzie jednolita, a  ciasto odchodziło od ścianek
Tiramisu ze śmietaną

Tiramisu ze śmietaną

na warstwie śmietany ułożyć maczane w likierze biszkopty i wyłożyć na. nich pozostałość śmietany. Odstawić do lekkiego ostudzenia
ROLADA ZE ŚMIETANĄ I MALINAMI

ROLADA ZE ŚMIETANĄ I MALINAMI

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Ciasto rozsmarować na blaszce o kształcie prostokąta wyłożonej papierem do pieczenia(im większa blacha tym lepiej)
Ciasto ze słonecznikiem i masą krówkową

Ciasto ze słonecznikiem i masą krówkową

Jednym takim typowym klasykiem jest ciasto ze słonecznikiem. Czyli bardzo kruche ciasto przełożone masą krówkową z dodatkiem prażonego słonecznika, wykończone śmietaną kremówką
Rolada ze śmietaną i malinami

Rolada ze śmietaną i malinami

przepis na pyszne, cudownie delikatne ciasto, które na pewno zachwyci każdego, komu je zaserwujecie. Jest wyjątkowo efektowne, a wbrew wszelkim pozorom bardzo proste do wykonania
Babeczki ze śmietaną i kwiatkami

Babeczki ze śmietaną i kwiatkami

Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, delikatnie wkręcić do masy żółtkowej. Przelać ciasto do foremek wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą
Kartoflaki ze śmietaną

Kartoflaki ze śmietaną

Idealnie pasuje do nich porcja gęstej śmietany. olej rzepakowy do smażenia. bardzo drobno kroję boczek i kiełbasę, wrzucam je na patelnię, przykrywam pokrywką i smażę na małym ogniu
Tiramisu ze śmietaną

Tiramisu ze śmietaną

Dzięki szklanemu naczyniu śmietanka będzie mniej kapryśna i szybciej się ubije – na plastiku często pozostaje lekko tłusta powłoka, która przeszkadza w ubijaniu śmietany czy piany z białek
Serowy przekładaniec

Serowy przekładaniec

Twaróg zemleć, wymieszać ze śmietaną i oliwą. Przyprawić solą i pieprzem. Do środka włożyć masę serową, przekładając ją trzykrotnie plastrami cukini i wyrównać
Wielkanocny kopiec

Wielkanocny kopiec

Tak przygotowaną mieszankę przełóż natychmiast do ubitej śmietany, delikatnie wymieszaj, a następnie stopniowo dodawaj płatki czekoladowe