Przepis na masa truskawkowa

Najlepsza masa truskawkowa

Najlepsza masa truskawkowa

do szklanki dodajemy kilka łyżek masy i dokładnie mieszamy (to ważny element, żeby masa się zsiadła i żeby nie było w niej grudek)
Tort truskawkowy z masą cukrową. Lego

Tort truskawkowy z masą cukrową. Lego

Masa truskawkowa. Trochę poczytałam w internecie i się dowiedziałam, że nie mogę nakładać masy cukrowej bezpośrednio na tort, ponieważ masa się rozpuści przy bezpośrednim kontakcie ze śmietaną
Truskawkowy torcik z masą budyniową

Truskawkowy torcik z masą budyniową

Masa. Mieszać najlepiej rózgą ale powoli aby masa była puszysta. Masa. Mieszać aż masa będzie gotowa. Przeglądając różne przepisy na ciasta coraz częściej widzę, że biszkopty są bez proszku do pieczenia
Wafle z masą śmietankowo - truskawkową + film

Wafle z masą śmietankowo - truskawkową + film

Nie znam osoby która nie pamięta pysznych wafli przełożonych masą kakaową lub owocową. Tym proponuję chrupiące wafle z masą śmietankowo - truskawkową czyli szybki i prosty sposób na słodką przekąskę i niezapomniany smak z dzieciństwa
Ptysie z masą truskawkową

Ptysie z masą truskawkową

Uwielbiam ten pyszny deserek. Jest bardzo smaczny, a przede wszystkim szybki do zrobienia. Co do nadzienia, można dowolnie kombinować, ja użyłam truskawek, bo przecież jest na nie sezon, ale można zrobić wg własnego uznania
Tort z masą truskawkową

Tort z masą truskawkową

masa truskawkowa. Jeden krążek ciasta ułożyć na talerzu i zamknąć na nim obręcz tortownicy, masę podzielić na pół i jedną część masy wyłożyć na dolny krążek na niej ułożyć pokrojone truskawki i przykryć drugim krążkiem na nim ponownie masa i truskawki teraz przykryć ostatnim krążkiem delikatnie wszystko przycisnąć dłońmi, aby masa się wyrównała i wstawić na 2-3 godziny do lodówki
Tort truskawkowy z orzechami

Tort truskawkowy z orzechami

Masło, aromat, cukier puder i jajka ubić na pianę. Mąkę wymieszać z migdałami, proszkiem do pieczenia, wymieszać z masą
Truskawkowe pole

Truskawkowe pole

Na blasze do pieczenia ustawić foremki. Mieszankę do ciasta wsypać do miski, dodać jajko, olej i 4 łyżki śmietanki (resztę śmietanki wstawić do lodówki lub na 30 min do zamrażalnika)