Przepis na masa na parze do tortu

49 Zapisać
Tort orzechowy z masą kawową

Tort orzechowy z masą kawową

żółtka utrzeć z cukrem „do białości” – czyli do momentu, aż powstanie puszysta, jasna masa (ok. Masa kawowa, mimo że prawie w całości składa się z masła, idealnie współgra z całością, dopełnia smaku
40 Zapisać
Tort na ciemnym biszkopcie z masą z serka mascarpone

Tort na ciemnym biszkopcie z masą z serka mascarpone

Całość pokrywamy masą maślaną dzięki której przymocujemy do tortu masę cukrowa (nie może być to masa na bitej śmietanie ponieważ rozpuszcza ona masę cukrową)
8 Zapisać
Tort makowy z masą kawową i białej czekolady

Tort makowy z masą kawową i białej czekolady

Masa maślana (albo też z margaryną) z alkoholem, ubitymi jajkami na parze takie masy kiedyś się robiło
6 Zapisać
Tort cappuccino z masą kakaową

Tort cappuccino z masą kakaową

Podobne Wilgotny biszkopt i intensywna w smaku masa. Wilgotny biszkopt i intensywna w smaku masa. Całe jajka ubić z cukrem na parze i wystudzić
2 Zapisać
Tort kokosowy z masą z białej czekolady

Tort kokosowy z masą z białej czekolady

Masa z białej czekolady. Czekoladę rozpuszczamy na parze, wlewamy ją do masy i miksujemy. Jajka ubijamy z cukrem na parze (przez ok
2 Zapisać
Tort z masą maślaną

Tort z masą maślaną

Masa powinna zbieleć i zgęstnieć ale trzeba uważać żeby nie podgrzać jej za bardzo, bo zrobi się słodka jajecznica
1 Zapisać
Tort z masą z białej czekolady i musem truskawkowym... i piesek Loopdidoo ;)

Tort z masą z białej czekolady i musem truskawkowym... i piesek Loopdidoo ;)

masa plastyczna,. Masa z białej czekolady z wanilią. Jajka ubijamy z cukrem na parze (przez ok. Na koniec dodajemy nasionka wanilli, miksujemy
1 Zapisać
Tort makowy z masą czekoladową

Tort makowy z masą czekoladową

Masa czekoladowa. Jajka ubić na parze z cukrem, odstawić do wystudzenia. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, zmiksować
1 Zapisać
tort komunijny i biszkopt na parze... idealny...

tort komunijny i biszkopt na parze... idealny...

Gdy masa zacznie ładnie przybierać na objętości, miskę ustawiamy na garnku z gotującą się wodą i nadal ucieramy przez kilkanaście, a nawet nieco ponad dwadzieścia minut
0 Zapisać
Tort makowy w roli głównej i cała masa różności:-)

Tort makowy w roli głównej i cała masa różności:-)

Jaja ucieramy na parze z cukrem dotąd, aż masa będzie gęsta i puszysta. Do snu ukołysał nas dopiero ptasi trel o świcie
0 Zapisać
Tort na waflach z masą czekoladową - przepis z 1956 roku

Tort na waflach z masą czekoladową - przepis z 1956 roku

Gdy masa zastygnie, można torcik polukrować polewą czekoladową. Czekoladę rozgrzać na parze lub w piekarniku
87 Zapisać
Waniliowy tort z kremem maślano-waniliowym z białą czekoladą i malinami

Waniliowy tort z kremem maślano-waniliowym z białą czekoladą i malinami

Na koniec wsyp powoli mąki z proszkiem i delikatnie wymieszaj szpatułką, aby masa nie opadła. Czekoladę rozpuść na parze w kąpieli wodnej i lekko przestudź
75 Zapisać
TORT AJERKONIAKOWY Z BEZAMI NA ROCZEK:)

TORT AJERKONIAKOWY Z BEZAMI NA ROCZEK:)

MASA CUKROWA DO OBŁOŻENIA TORTU. Jeśli uznasz ,ze masa ma odpowiednią konsystencję to nie dosypuj więcej
57 Zapisać
Płonący tort chałwowy

Płonący tort chałwowy

Wyrównujemy i kładziemy kolejny blat, smarujemy czeko-wiśnią i znów masa. Jajka ubić na parze na puszystą masę razem z cukrem
49 Zapisać
Tort czekoladowo – pomarańczowy

Tort czekoladowo – pomarańczowy

Jeśli się zagapimy i masa nam za bardzo stwardnieje, proszę na sekundę włożyć ją do mikrofali i wymieszać
31 Zapisać
Tort orzechowy na waflach

Tort orzechowy na waflach

Pierwszy wafel układamy pianą do góry, masa i przykrywamy stroną z pianą.        Żółtka z cukrem ubić na parze
28 Zapisać
Tort czekoladowo malinowy.

Tort czekoladowo malinowy.

Bazą tortu jest biszkopt nasączany czekoladowym. napartej gorąco polecam przygotowanie tego tortu – gwarantuję, że
28 Zapisać
Tort czekoladowy

Tort czekoladowy

Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na parze ( miskę z jajkami umieszczamy w garnku z gotującą się wodą , cały czas ubijając ) Ubijamy do czasu aş masa stanie się biała i puszysta (powinna podwoić swoją objętość)