Przepis na masa na parze do tortu

Tort cappuccino z masą kakaową

Tort cappuccino z masą kakaową

Podobne Wilgotny biszkopt i intensywna w smaku masa. Wilgotny biszkopt i intensywna w smaku masa. Całe jajka ubić z cukrem na parze i wystudzić
Tort z masą maślaną

Tort z masą maślaną

Masa powinna zbieleć i zgęstnieć ale trzeba uważać żeby nie podgrzać jej za bardzo, bo zrobi się słodka jajecznica
Tort orzechowy z masą kawową

Tort orzechowy z masą kawową

żółtka utrzeć z cukrem „do białości” – czyli do momentu, aż powstanie puszysta, jasna masa (ok. Masa kawowa, mimo że prawie w całości składa się z masła, idealnie współgra z całością, dopełnia smaku
Tort makowy z masą czekoladową

Tort makowy z masą czekoladową

Masa czekoladowa. Jajka ubić na parze z cukrem, odstawić do wystudzenia. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, zmiksować
Tęczowy tort chałwowy

Tęczowy tort chałwowy

Gdy masa będzie bardzo gęsta dodać olej i kawę. Białka ubić na parze z cukrem na sztywną, puszystą masę
Tort gruszkowy

Tort gruszkowy

drewnianą łyżką aż masa będzie zgęstnieje i zacznie przyklejać się do. masa. biała (początkowo można ubijać na parze)
Tort z ciasteczkową dekoracją bezglutenowy

Tort z ciasteczkową dekoracją bezglutenowy

Ubijać rózgą albo mikserem aż masa kilkukrotnie zwiększą swoją objętość, a cukier całkowicie się rozpuści (najlepiej sprawdzić to rozcierając masę między palcami- ziarenka cukru nie powinny być wyczuwalne)
tort z "gumi misiem"

tort z "gumi misiem"

gotowym kremem obsmarowuje wierzch tortu, masa cukrowa trzyma się idealnie na niej i nie rozpuści się
Diabelski tort / Devil's food cake

Diabelski tort / Devil's food cake

Czekoladę rozpuścić na parze i odstawić do ostygnięcia. Białka, cukier, wodę, glukozę oraz sól wymieszać w garnku i umieścić na parze nad gotującą się wodą