Przepis na masa lukrowa

Mufinki kokosowo-czekoladowe MYSZKI

Mufinki kokosowo-czekoladowe MYSZKI

Powstałe myszki nakładamy na przygotowane i ostudzone mufinki, delikatnie dociskając kształty do mufinka (można spód marcepanowej myszki nawilżyć delikatnie wodą, przy pomocy pędzelka, tak by masa dobrze przywarła do mufinka)
Najlepsze Domowe Jagodzianki z Białym Serem

Najlepsze Domowe Jagodzianki z Białym Serem

Gdy masa okazałaby się za rzadka dodajemy więcej. Jagodzianki - jedne z popularniejszych i bardziej pożądanych drożdżówek - szczególnie w sezonie letnim, a z dodatkiem pysznego, delikatnego sera tworzą przepyszną słodką przekąskę, której nie sposób się oprzeć
Kwiecisty ”torcik” naleśnikowy

Kwiecisty ”torcik” naleśnikowy

Z pozostałej masy malinowej tworzymy, przy pomocy łyżeczki, 6 małych, okrągłych wzorków, na każdym ‘’płatku’’, oraz jeden na środku (tak, by widoczna była nieco spodnia, biała masa twarogowa)
SZOPKA Z CIASTA PIERNIKOWEGO

SZOPKA Z CIASTA PIERNIKOWEGO

Masa do klejenia powinna być gęsta i. Z tyłu na dole przyłożyłam wylukrowaną klamrę spinającą ściany boczne
babeczki kawowe z czekoladą i granatem

babeczki kawowe z czekoladą i granatem

Przerywamy miksowanie- dodajemy mąkę z proszkiem- którą najpierw łączymy ręcznie z pozostałą masą, po czym ponownie miksujemy, aż masa będzie gładka i kremowa
Ciasto na pierniki

Ciasto na pierniki

Wykładamy ciasto na stolnicę, ciasto będzie się kleić, nie dodajemy jednak mąki, ugniatamy chwilę aż masa stanie się jednolita, owijamy ciasto w folię i wkładamy do lodówki na ok 60 min, ciasto można przygotować wcześniej należy je jednak wyjąć na 20 minut przed wałkowaniem
Walentynkowe ciasteczka listy

Walentynkowe ciasteczka listy

Do lukrowania dobrze jest przygotować sobie dwa rodzaje lukru. Pomocny może być tutaj krótki poradnik lukrowania pierników
Tort Ninjago

Tort Ninjago

1/2 szklanki cukru pudru (można więcej, jeżeli jest zbyt rzadka masa). 1/2 szklanki cukru pudru (można więcej, jeżeli jest zbyt rzadka masa)
Kokosowo-truskawkowy tort dla Mamy

Kokosowo-truskawkowy tort dla Mamy

Masa. masa dekorujemy boki i wierzch tortu. 3 jajka1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1/3 szklanki mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej5/6 szklanki wiórków kokosowych (łącznie składników suchych ma być 1,5 szklanki)1/2 szklanki cukru50ml wody cytrynowej do nasączeniaBiałka ubijamy, do ubitych dodajemy partiami cukier, ubijamy do czasu, aż cukier sie rozpuści i masa będzie sztywna i blyszcząca