Przepis na masa do karpatki

Karpatka

Karpatka

Mieszać do momentu aż masa zgęstnieje. płaska łyżeczka proszku do pieczenia. Dodać margarynę. Gdy margaryna się już rozpuści, rondelek zdjąć z ognia i wsypać do niego przesianą mąkę
281 0
karpatka jak zza dawnych lat....

karpatka jak zza dawnych lat....

By masa zgęstniała, należy podgrzewać ją w kąpieli wodnej, od czasu do czasu mieszając. Nie przepadam za karpatkami z typowymi masami budyniowymi, masami bazującymi głównie na maśle, atym bardziej za masami w proszku
111 0
Karpatka kakaowa

Karpatka kakaowa

Energicznie mieszamy do momentu, aż masa zgęstnieje. Masa powinna odchodzić od rondelka. Dodatkowo. Do rondelka wlewamy wodę, dodajemy masło i doprowadzamy do wrzenia
98 0
Karpatka

Karpatka

Gdy masa wystygnie dodać całe jajka oraz proszek do pieczenia i wszystko zmiksować aby powstało jednolite ciasto
56 0
Karpatka

Karpatka

Gdy masa nabierze konsystencji gęstego budyniu odstawić, przełożyć do miski, przykryć folią spożywczą (folia ma dotykać budyniu) pozostawić do wystudzenia
48 0
Karpatka

Karpatka

Mieszać, aż powstanie szklista masa odstająca od garnka. cukier puder do dekoracji. Wodę i margarynę zagotować w garnku i do gotującej się mieszaniny wsypywać mąkę z solą
32 0
Karpatka!

Karpatka!

Uzyskana masa powinna być jednolita, ciasto dzielimy na dwie części. do dekoracji cukier puder. Uzyskana masa powinna być jednolita i bez grudek
20 0