Przepis na masa do karpatki

178 Zapisać

Karpatka

Mieszać do momentu aż masa zgęstnieje. płaska łyżeczka proszku do pieczenia. Dodać margarynę. Gdy margaryna się już rozpuści, rondelek zdjąć z ognia i wsypać do niego przesianą mąkę
41 Zapisać

Karpatka Królewska

Gdy masa zacznie gęstnieć szybko i energicznie mieszamy do momentu. Masa. Tradycyjne parzone ciasto z waniliową masą budyniową, kremem budyniowo-śmietanowo-czekoladowym oraz śmietanową pierzynką, a całość zdobi czekoladowa polewa - czyż ten opis nie brzmi apetycznie
38 Zapisać

Karpatka

Gdy masa nabierze konsystencji gęstego budyniu odstawić, przełożyć do miski, przykryć folią spożywczą (folia ma dotykać budyniu) pozostawić do wystudzenia
Więcej przepisów na %s strony