Przepis na masa do andruta

Andruty z masą orzechową i powidłami

Andruty z masą orzechową i powidłami

W moim domu rodzinnym nie jadało się andrutów. posmaruj równą warstwą płaską stronę wafla połową masy, przykryj drugim waflem (wypukłą stroną do dołu)
Andruty z masą kakaową

Andruty z masą kakaową

Gdy byłam jeszcze dzieckiem, musiało być ciasto w domu na niedziele. Pamiętam jak wyjadałyśmy z siostrą masę i brakowało do przełożenia
Andruty z masą kakaową

Andruty z masą kakaową

Zdejmujemy z ognia, dosypujemy całość mleka w proszku i bardzo szybko mieszamy. pojemnikiem z cukrem i odstawiamy do wystudzenia
piszinger/andrut z masą krówkową!

piszinger/andrut z masą krówkową!

Jak w Waszych domach nazywa się te pyszne wafle przekładane słodką masą. U mnie w domu zazwyczaj wafle przekładało się masą kakaową i przepis na takiego piszingera możecie zobaczyć TUTAJ
Wafel z masą kakaową- Andrut

Wafel z masą kakaową- Andrut

Masa powinna przestygnąć, ale nie powinna być zimna czy chłodna. Od kilku tygodni miałam ochotę na wprowadzenie namiastki ciepła z mojego rodzinnego domu
Andrut

Andrut

W ciągu tego czasu masa powinna zgęstnieć. Jednym z nadzień często używanych do zrobienia andruta jest mleko kandyzowane, nie będę jednak go dzisiaj używać do mojego wafla
Ekspresowy andrut krówkowy

Ekspresowy andrut krówkowy

Wykonując ten szybki deser pamiętaj, że masa krówkowa rozmacza delikatnie wafle. To idealny przepis, gdy goście pukają do drzwi, a nie mamy ich czym poczęstować
Andruty :)

Andruty :)

Czynność powtarzać dopóki nie skończy się masa albo andruty. na całą powierzchnię aby potem po sklejeniu masa byłą wszędzie-inaczej rogi andrutów będą suche i nie skleją się w całość)