Przepis na masa do andruta

102 Zapisać
Andruty z masą krówkową i ziarnami słonecznika

Andruty z masą krówkową i ziarnami słonecznika

masa smakuje ze słonecznikiem tak, jakby to były orzechy. W tym roku majowy weekend spędzamy w domu, poświęcamy ten czas na odpoczynek
24 Zapisać
Andruty z masą kakaową

Andruty z masą kakaową

Zdejmujemy z ognia, dosypujemy całość mleka w proszku i bardzo szybko mieszamy. pojemnikiem z cukrem i odstawiamy do wystudzenia
21 Zapisać
Andruty przekładane masą czekoladową

Andruty przekładane masą czekoladową

Postanowiłam więc mój stary sprawdzony przepis i zrobić im takie domowe wafle przekładane pysznym czekoladowym kremem
15 Zapisać
Andrut przekładany masą z mlekiem w proszku

Andrut przekładany masą z mlekiem w proszku

Do ciepłego dodać po szklance mleka w proszku cały czas energicznie mieszając by powstała jednolita masa (jeśli mało słodkie dodać cukier)
7 Zapisać
Andruty z masą kakaową

Andruty z masą kakaową

Gdy byłam jeszcze dzieckiem, musiało być ciasto w domu na niedziele. Pamiętam jak wyjadałyśmy z siostrą masę i brakowało do przełożenia
2 Zapisać
Andrut orzechowy- przekładany domową masą orzechową

Andrut orzechowy- przekładany domową masą orzechową

U mnie dziś wafel przekładany masą orzechową - po domowemu. Ubić pianę z białek w głębokim naczyniu i dosypywać stopniowo cukier
0 Zapisać
piszinger/andrut z masą krówkową!

piszinger/andrut z masą krówkową!

Jak w Waszych domach nazywa się te pyszne wafle przekładane słodką masą. U mnie w domu zazwyczaj wafle przekładało się masą kakaową i przepis na takiego piszingera możecie zobaczyć TUTAJ
0 Zapisać
Andruty z masą orzechową i powidłami

Andruty z masą orzechową i powidłami

W moim domu rodzinnym nie jadało się andrutów. posmaruj równą warstwą płaską stronę wafla połową masy, przykryj drugim waflem (wypukłą stroną do dołu)
38 Zapisać
67. WAFEL Z MASĄ CZEKOLADOWĄ ZWANY ANDRUTEM

67. WAFEL Z MASĄ CZEKOLADOWĄ ZWANY ANDRUTEM

Wafle przekładane słodką masą, karmelem lub nutellą są dość powszechnie znanym łakociem, ale nigdy nie byłam ich wielką fanką
15 Zapisać
DOMOWE WAFLE (ANDRUTY) Z MASĄ CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWĄ

DOMOWE WAFLE (ANDRUTY) Z MASĄ CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWĄ

), wstawcie do lodówki lub w inne chłodne pomieszczenie, aby masa stężała i skleiła wafle. Migdały posiekajcie dosyć drobno, możecie zmiksować (byle nie na mąkę)
3 Zapisać
Wafel z masą kakaową- Andrut

Wafel z masą kakaową- Andrut

Masa powinna przestygnąć, ale nie powinna być zimna czy chłodna. Od kilku tygodni miałam ochotę na wprowadzenie namiastki ciepła z mojego rodzinnego domu
2 Zapisać
Pyszne wafelki z masą kakaową -przekładane andruty

Pyszne wafelki z masą kakaową -przekładane andruty

Na koniec dodaję mleko w proszku, mieszam rózgą aż powstanie gęsta masa. Lubią je dzieci i dorośli , można je przygotować jak tylko najdzie nas ochota na coś słodkiego
279 Zapisać
Waniliowo-czekoladowe andruty

Waniliowo-czekoladowe andruty

   Gdy masa wystygnie przełożyć wafle naprzemiennie ciemnym i jasnym kremem. Andruty, czyli wafle przekładane kremem waniliowym i czekoladowym
33 Zapisać
Masa do przełożenia wafli tortowych

Masa do przełożenia wafli tortowych

 Wlewamy wodę do garnka i zagotowujemy. Do miski wsypujemy cukier i wlewamy żółtka.  Napewno każdy przynajmniej raz w życiu robił tzw
16 Zapisać
Andrut kakaowy

Andrut kakaowy

Odstawić do przestudzenia. Dokładnie rozsmarować na każdym waflu. Obciążyć ciężką deską i odstawić do zastygnięcia
12 Zapisać
Masa cytrynowa do ciast,ciasteczek, naleśników itp

Masa cytrynowa do ciast,ciasteczek, naleśników itp

Masa jest gotowa gdy- po włożeniu łyżki do masy, masa cytrynowa nie spłynie z tylnej części łyżki. Można dodać tą masę do jogurtu naturalnego
10 Zapisać
Domowe andruty z kremem ajerkoniakowym i dżemem truskawkowym

Domowe andruty z kremem ajerkoniakowym i dżemem truskawkowym

Sezon na truskawki w pełni, więc trzeba go pracowicie wykorzystać, choć chyba nie mam szczęścia do kupna tych wybitnie słodkich
7 Zapisać
Piszinger, andrut, kajmak – wafle w 20 minut

Piszinger, andrut, kajmak – wafle w 20 minut

Miksujemy do całkowitego połączenia, masa będzie gładka, gęsta i lekko puszysta. Kto u Was w domu robił najlepsze