Przepis na masa cytrynowa

Sernik cytrynowy z lemon curd

Sernik cytrynowy z lemon curd

Dno tortownicy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Herbatniki pokrusz w malakserze, dodaj roztopione masło i wymieszaj
Masa cytrynowa

Masa cytrynowa

Składniki.  . 25 dkg masła. 3 jajka. 2 cytryny. 20 dkg cukru pudru.  .  . Read More. 25 dkg masła. 3 jajka. 2 cytryny. 20 dkg cukru pudru
Rolada w kropeczki z kiwi i masą cytrynową

Rolada w kropeczki z kiwi i masą cytrynową

 Masa cytrynowa. Dziś coś podwójnie słodkiego. Po pierwsze, że ciasto a po drugie, że w kropeczki. W dodatku udział kiwi i cytryny sprawia, że jest nasz słodki deser jest orzeźwiający i nie ma mowy o mdłym smaku, jak to czasem bywa gdy w grę wchodzi ciasto z  masą, przynajmniej jeśli o mnie chodzi,
Biszkopt z masą cytrynową...

Biszkopt z masą cytrynową...

Masa. Masa. Długo zastanawiałam się jakie ciasto zrobić na sobotnią imprezę urodzinową, aż stanęło na Biszkopcie z masą cytrynową
Ciasto z masą cytrynową

Ciasto z masą cytrynową

) Puszysty biszkopt, masa budyniowa i delikatna warstwa śmietanki. Masa budyniowa. mieszając gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje i nabierze
Biszkopt idealny + masa cytrynowa

Biszkopt idealny + masa cytrynowa

Biszkopt to baza wielu ciast i tortów, więc warto mięć dobry przepis pod ręką. Szukałam i testowałam wiele przepisów, aż w końcu po kilku modyfikacjach stworzyłam swój przepis
Ciastka cytrynowe. Baaardzo cytrynowe

Ciastka cytrynowe. Baaardzo cytrynowe

Muszę mieć melodię na pieczenie ciasteczek. Albo jak mówi młodzież „fazę”. Nie lubię tych drobnych, takich na jednego kęsa, wolę od razu coś większego, z przytupem
Cytrynowe babeczki pełne róż

Cytrynowe babeczki pełne róż

Delikatne z wyraźnym smakiem cytryny, słodko kwaśnym kremem i pysznymi marcepanowymi różyczkami. Choć uwielbiam marcepan to nie mogłam zjeść go tyle na raz, następnym razem użyję czekolady plastycznej
Tort cytrynowy

Tort cytrynowy

Oddzielić żółtka od białek. Połowę cukru pudru i cukier wanilinowy wsypać do żółtek i utrzeć na puszystą masę z łyżką gorącej wody
Delikatny jabłecznik

Delikatny jabłecznik

Mikserem na najwyższych obrotach rozetrzeć tłuszcz do otrzymania jednolitej konsystencji. Stale ucierając dodawać stopniowo cukier, cukier wanilinowy, sól i aromat cytrynowy, a potem jajka (po jednym, każde ucierając ok