Przepis na masa cukrowa plastyczna bez glukozy

51 Zapisać

TORT czekoladowo – wiśniowy Świnka Peppa

Masę lukrową wielokrotnie ugniatamy (jak na pierogi), aby masa była odpowiednio plastyczna. Przykrywamy warstwę dżemu kolejnym blatem (biszkoptem), na który nakładamy część kremu a w następnej kolejności cienką warstwę dżemu (bez wiśni), którym smarujemy także boki tortu (dżem stanowić będzie podkład pod masę lukrową, tak aby masa dobrze przywarła do tortu)
26 Zapisać

Tort kawowy

 Masa cukrowa firmy Renshaw jest łatwa w użyciu niczym modelina. To sprawi, że biszkopt nie opadnie i bez problemów przekroimy go na 3 plackiKrem kawowy600 ml śmietany kremówki 30% lub 36%2 śmietan fixy80 g cukru pudru2 łyżeczki kawy ( u mnie espresso) zalane 2 łyżkami wrzącej wody1 łyżka likieru amaretto250 g mascarponeKawę wymieszać z gorącą wodą, dodać amaretto, wystudzić
22 Zapisać

Diabelskie babeczki

cukier puder miksujemy z masłem mlekiem i aromatem cytrynowym, kiedy masa jest już jednolita dodajemy barwnik rozpuszczony w kropelce wody (pamiętajmy że są one bardzo wydajne i wystarczy minimalna ilość na zabarwienie masy)
18 Zapisać

Klasyczne angielskie babeczki

  Masa powinna swobodnie spływać z łyżki. Historie angielskich babeczek są dwie. W jednej na początku dwudziestego wieku wymyśliły je znudzone brytyjskie gospodynie, które dość miały dużych podłużnych i okrągłych placków, więc postanowiły upiec zdecydowanie mniejsze
Więcej przepisów na %s strony