Masa cukrowa bez glukozy

Masa cukrowa bez glukozy to słodki, lekko kleisty produkt, który jest używany do wypieku i dekoracji. Jest ona wykonana z cukru, mąki ziemniaczanej, skrobi modyfikowanej i innych składników. Masa cukrowa bez glukozy jest idealna dla osób na diecie bezglutenowej lub dla tych, którzy chcą uniknąć spożywania dużej ilości cukru. Może być używana do wypieku i dekoracji wszelkiego rodzaju deserów, takich jak torty, babeczki i inne słodkości.

Masa cukrowa bez glukozy ma delikatny smak i jest łatwa w przygotowaniu. Jest również bardzo elastyczna i może być uformowana w dowolny kształt. Można go używać do tworzenia rzeźb, dekoracji i ozdabiania deserów. Jest to doskonały sposób na stworzenie pięknych deserów bez dodawania dużej ilości cukru.

Przepis na masę cukrową bez glukozy

Składniki:

  1. 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  2. 1/4 szklanki skrobi modyfikowanej
  3. 1/4 szklanki cukru
  4. 1/4 szklanki oleju roślinnego
  5. 1 łyżka ekstraktu z wanilii
  6. 1/4 łyżeczki soli

W misce połącz mąkę ziemniaczaną, skrobię modyfikowaną, cukier, olej roślinny, ekstrakt z wanilii i sól. Mieszać aż do uzyskania gładkiej masy. Przełożyć masę do formy do pieczenia lub foremek na babeczki i piec w temperaturze 350°F przez 15-20 minut.

Polecamy! Masa cukrowa bez glukozy to doskonała alternatywa dla tradycyjnego cukru. Jest łatwa w przygotowaniu i może być uformowana w dowolny kształt. To idealny sposób na stworzenie pięknych deserów bez dodawania dużej ilości cukru.

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz