Przepis na masa cukrowa bez å¼elatyny

12 Zapisać
Tort z masą cukrową i margaretkami

Tort z masą cukrową i margaretkami

Dno tortownicy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Zawartość opakowania ciasta wsyp do miski, dodaj jajka i wodę
217 Zapisać
Plastyczna masa cukrowa do dekorowania tortów - DIY

Plastyczna masa cukrowa do dekorowania tortów - DIY

słoiku, praktycznie bez końca - będą świetne do dekoracji muffinek czy ciasteczek, albo kolejnego tortu kiedy przyjdzie na to pora - nie będziecie musieli robić masy od nowa
193 Zapisać
Jak pokryć tort masą cukrową? (instrukcja krok po kroku)

Jak pokryć tort masą cukrową? (instrukcja krok po kroku)

Masa cukrowa jest już gotowa. Na przykładzie tego zdjęcia można zauważyć, że ta masa jest już za sucha i pęka
105 Zapisać
Kolorowa masa cukrowa (instrukcja krok po kroku)

Kolorowa masa cukrowa (instrukcja krok po kroku)

Masa powinna być elastyczna, żeby dało się nią pokryć tort. Stopniowo dodawać cukier puder i dalej zagniatać, aż masa przestanie się kleić
103 Zapisać
Masa cukrowa plastyczna oraz czekolada plastyczna do tortów

Masa cukrowa plastyczna oraz czekolada plastyczna do tortów

Masa jest idealna. Gdy masa będzie na tyle gęsta że z trudem się miesza - przekładamy ja na posypany cukrem pudrem blat i wyrabiamy rękami dodając pozostały cukier puder
59 Zapisać
Domowa masa cukrowa

Domowa masa cukrowa

Masa po wyrobieniu jest od razu gotowa do użycia. Chyba nikogo nie trzeba długo przekonywać, że to, co zrobione w domu zazwyczaj jest lepsze i zdrowsze
42 Zapisać
Masa Cukrowa

Masa Cukrowa

Biała Masa Cukrowa LUKIER PLASTYCZNY Wszystkie ozdoby i pokrycia moich Tortów wykonane są z masy cukrowej tzw
32 Zapisać
Masa cukrowa - plastyczna

Masa cukrowa - plastyczna

Masa cukrowa nie powinna być położona bezpośrednio na biszkopt. Plastyczna masa cukrowa. Masa musi być jak plastelina i nie powinna się za bardzo kleić
32 Zapisać
Biała masa cukrowa (lukier plastyczny)

Biała masa cukrowa (lukier plastyczny)

     Gotowa masa cukrowa szybko wysycha, należy ją zatem przechowywać w szczelnie zamkniętym pojmniku
18 Zapisać
Masa Cukrowa Plastyczna

Masa Cukrowa Plastyczna

Ogólnie rzecz biorąc nie znam chyba osoby, której ta masa smakuje i przeważnie zostaję na talerzykach, ale można nią ozdobić piękne torciki czy ciastka
17 Zapisać
Masa cukrowa - przepis doskonały ( + figurki do wystroju tortów )

Masa cukrowa - przepis doskonały ( + figurki do wystroju tortów )

Niewykorzystaną część masy należy zabezpieczyć folią bez dostępu powietrza aby nie wysychała. No a teraz sama masa cukrowa
14 Zapisać
Najłatwiejsza masa cukrowa w świecie - tort w stylu angielskim

Najłatwiejsza masa cukrowa w świecie - tort w stylu angielskim

Masa cukrowa (czyli z angielska fondant) zawsze wzbudzała we mnie mieszane uczucia. Masa cukrowa jest gotowa, gdy ma konsystencję ciastoliny i ciągnie się ok
12 Zapisać
322. Masa cukrowa, jak zrobić i jak się z nią obchodzić

322. Masa cukrowa, jak zrobić i jak się z nią obchodzić

Jednocześnie tak przygotowana masa sama w sobie wysycha i robi się bezużyteczna bardzo szybko, więc można pracować tylko na małych kawałkach masy, reszta musi być szczelnie zawinięta
12 Zapisać
MASA CUKROWA DO TORTÓW

MASA CUKROWA DO TORTÓW

Masa powinna być lekko lepka. Jak pewnie wiecie z poprzedniego postu,. w tym miesiącu moja córeczka skończyła roczek
12 Zapisać
Masa cukrowa

Masa cukrowa

                                     Masa cukrowa Składniki.                                      Masa cukrowa Składniki
7 Zapisać
MASA CUKROWA OD A DO Z

MASA CUKROWA OD A DO Z

Do pewnego momentu masa cukrowa była dla mnie czymś, czego nie mogłam przeskoczyć. Kiedy masa będzie już zwarta i przestanie kleić się do dłoni, jest gotowa
7 Zapisać
Plastyczna masa cukrowa

Plastyczna masa cukrowa

Podstawą jest cukier puder i oczywiście żelatyna i glukoza, bez tego ani rusz. Do zrobienia różyczek wystarczy masa i odrobina różowego barwnika
5 Zapisać
Masa cukrowa, czyli lukier plastyczny z glukozy

Masa cukrowa, czyli lukier plastyczny z glukozy

Masa cukrowa bez glukozyWedług niektórych opinii na internetowych forach kulinarnych masa jest wyjątkowo niesmaczna
4 Zapisać
Masa cukrowa z pianek Marshmallows

Masa cukrowa z pianek Marshmallows

Składniki. pianki. (białe) 20 dag. woda. 3 łyżki. cukier. puder ok. 10 dag. Wykonanie. Pianki z dodatkiem wody rozpuścić w
6 Zapisać
Babeczki z dekoracją z masy cukrowej

Babeczki z dekoracją z masy cukrowej

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temperatury 175 C. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, mleko, olej i dokładnie wymieszaj rózgą do uzyskania gładkiego ciasta
53 Zapisać
Tort makowy na Boże Narodzenie

Tort makowy na Boże Narodzenie

Tortownicę o średnicy 24 cm posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Mak wypłukać, zalać wodą, gotować 20 minut na małym ogniu, odsączyć na sicie, zemleć razem z migdałami