Przepis na masa budyniowa do tortu

Tort brownies z masą budyniową i sto lat dla M

Tort brownies z masą budyniową i sto lat dla M

Z okazji urodzin, dużo miłości , powodów do radości i uśmiechu i dużo cierpliwości dla mnie , plis. Gdy składniki dokładnie połączą się, garnek ściągamy z gazu i pozostawiamy do przestygnięcia
Tort z jabłkami i masą budyniową

Tort z jabłkami i masą budyniową

Masa budyniowa. Masa jabłkowa. Lekki tort z jabłkami, masą budyniowa i czekoladą. Pod koniec ubijania dodawaj partiami cukier, łyżka po łyżce, ubijając po każdym dodaniu
Tort kajmakowy z masą budyniową, 18 - sto warstwowy

Tort kajmakowy z masą budyniową, 18 - sto warstwowy

Masa budyniowa. Tort, który wbrew pozorom nie jest trudny do wykonania, a co za tym idzie nie jest również bardziej pracochłonny od tradycyjnych, a zawsze miło zaskoczyć gości czymś, czego jeszcze nie próbowali
Tort makowy z masą budyniową

Tort makowy z masą budyniową

Miękkie masło wrzucić do miski dodać cukier puder i ucierać aż masa stanie się jasna i puszysta. Przełożyć do miski
Tort z masą serową i truskawkami

Tort z masą serową i truskawkami

masa serowa. Niedziela jest też dobrym powodem, aby zrobić rodzinie taki tort. Masa serowa. Swoje ciasto dodatkowo zrobiłam z myślą o wydarzeniu
Masa budyniowa do dekoracji babeczek

Masa budyniowa do dekoracji babeczek

Jeśli masa jest zbyt lejąca należy włożyć ją do lodówki by stężała. Przy miksowaniu należy zwracać uwagę czy masa nam się nie rozwarstwia (budyń np
Tort kokosowo - budyniowy

Tort kokosowo - budyniowy

Następnie do masła kokosowego dodawać porcjami budyń i mieszać aż masa będzie dobra. Coś dla wielbicieli kokosu czyli tort kokosowy z masa budyniową
Tort z cytrynową masą oraz owocami kiwi

Tort z cytrynową masą oraz owocami kiwi

Gdy masa zgęstnieje ostudź ją. Nie bardzo lubię słodkie masy do tortów. Nie zaprzeczam, że wg mnie najlepsza do tortów jest bita śmietana, ale aby można było tort pokryć masą cukrową należy z niej zrezygnować
Tort Rafaello (krem budyniowy krem kokosowy).

Tort Rafaello (krem budyniowy krem kokosowy).

Odstawić do całkowitego ostygnięcia, nie przykrywać by masa nie podeszła wodą. Żelatynę rozrobić w pół szklanki wody, i tężejącą dodać do masy, jednak dopiero przed przekładaniem tortu