Przepis na marynowanie szynki wieprzowej

12 Zapisać

Soczysta pieczeń z szynki wieprzowej w sosie

Z szynki wydobędzie się sok,powstały sos można polewać szynkę lub zrobić z mąką i śmietaną. Do garnka wkładamy 2 łyżki masła,rozpuszamy, dodajemy 1 łyżkę mąki,robimy zasmażkę,na małym ogniu,aż nie będzie smaku surowizny,trzeba wyczuć moment zasmażka nie może zrobić się brązowa,trwa to ok 30-40 sek,podlewamy 3/4 szklanki sosu który powstał podczas pieczenia szynki,mieszamy energicznie,dodajemy śmietanę,ilość w zależności od tego czy sos ma być łagodny czy intensywniejszy
19 Zapisać

Szynka Pieczona W Winie

Marynowanie Szynki. Przygotowanie Szynki. Pieczenie Szynki. Zamarynowaną szynkę wkładamy do głębszego naczynia przeznaczonego do pieczenia (naczynie powinno być na tyle szerokie, aby można było do niego włożyć małą chochlę/sosjerkę, którą będziemy napełniać marynatą spod szynki i podlewać nią szynkę w trakcie pieczenia)
Więcej przepisów na %s strony