Przepis na marynata staropolska

0 Zapisać
Szaszłyki wieprzowe z papryką i cebulą w marynacie staropolskiej.

Szaszłyki wieprzowe z papryką i cebulą w marynacie staropolskiej.

Swoje szaszłyki piekłam w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni z termoobiegiem przez pierwsze 20 minut przykryte folią aluminiową, po tym czasie odkryłam folię, szaszłyki odwróciłam, posmarowałam ponownie marynata i piekłam kolejne 20 minut w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem
1 Zapisać
Schab staropolski

Schab staropolski

przyprawy marynata staropolska firmy Kamis. 1 opak przyprawy marynata staropolska firmy Kamis. Kolejne mięsiwo godne polecenia pojawia się na blogu
0 Zapisać
Karkówka pieczona po staropolsku

Karkówka pieczona po staropolsku

marynata. karkówka / jałowiec / kolendra / goździki / ziemniaki puree / kapusta zasmażana. Karkówka pieczona po staropolsku z owocem jałowca
34 Zapisać
Kaczka z jabłkami i żurawiną

Kaczka z jabłkami i żurawiną

Nie przepadam za kaczką. Choć raczej powinnam napisać to w czasie przeszłym. Moje nastawienie bowiem do kaczki uległo diametralnej zmianie
26 Zapisać
Filety drobiowe w aromatycznym sosie ziołowym

Filety drobiowe w aromatycznym sosie ziołowym

Dania Główne. Feb 19, 2016. Dania główne, Do 30 min, Styczeń/Luty 2016. drób, kurczak, udka drobiowe, filet drobiowy, pierś drobiowa, mięso, kuchnia polska, wywar, wywar driobiowy, curry, kolendra, imbir
21 Zapisać
Szaszłyki z kurczkiem, kiełbasą i cebulą

Szaszłyki z kurczkiem, kiełbasą i cebulą

Marynata. Składniki ( 4 szt. ). ü ½ laski kiełbasy wiejskiej. ü 1 pierś z kurczaka. ü 1 duża cebula. ü Patyczki do szaszłyków
12 Zapisać
KACZKA PIECZONA Z JABLKAMI

KACZKA PIECZONA Z JABLKAMI

Polskie smaki ,  kuchnia    Staropolska. cala kaczkę  polałam  marynata  od  środka i  zewnątrz i zostawiłam na noc  w lodowce4
11 Zapisać
Pieczona pierś z kurczaka

Pieczona pierś z kurczaka

Pieczona pierś z kurczaka, bardzo aromatyczna i soczysta. Można ją podac na gorąco jako główne danie lub pokroi na plasterki i podawac jako wędlina
7 Zapisać
Polędwiczki dzika konfitowane w gęsim tłuszczu

Polędwiczki dzika konfitowane w gęsim tłuszczu

Marynata. Confit to stara metoda przygotowywania i konserwowania. żywności w tłuszczu, pochodząca z Francji
6 Zapisać
Przetwory. Kiszone ogórki z octem Lucyny Ćwierczakiewiczowej i MOJE :)

Przetwory. Kiszone ogórki z octem Lucyny Ćwierczakiewiczowej i MOJE :)

Wspominałam już przy okazji przetworów z patisonów, że wypróbowuję pewien staropolski przepis na marynowane ogórki
5 Zapisać
Gęsia pierś pieczona z majerankiem i rozmarynem

Gęsia pierś pieczona z majerankiem i rozmarynem

sucha marynata). Gęś to arystokracja wśród drobiu. Obecna w staropolskiej kuchni od dnia św. Marcina - przypadający na 11 listopada - przez święta Bożego Narodzenia do końca zimowego karnawału
5 Zapisać
Pieczony filet z kurczaka na kanapki

Pieczony filet z kurczaka na kanapki

Od dłuższego już czasu sama robię wędlinę na kanapki, nie kupuje jej w sklepach. Tak się przyzwyczaiłam do domowych wyrobów, że inne mi po prostu nie smakują
4 Zapisać
Golonki peklowane, kapusta z grzybami i pieczone ziemniaczki

Golonki peklowane, kapusta z grzybami i pieczone ziemniaczki

3 golonki. 2 łyżeczki peklosoli. 1 łyżeczka soli. 4 ziarna ziela angielskiego. 4 ziarna jałowca. 2 ząbki czosnku
4 Zapisać
Pieczona szynka na kanapki

Pieczona szynka na kanapki

- 3 łyżeczki przyprawy - marynata staropolska. Dzisiaj mam dla Was propozycję na kanapki, na obiad z sosem, na świąteczny stół czy imprezę
4 Zapisać
Schab w sosie śliwkowym z pure z topinamburu.

Schab w sosie śliwkowym z pure z topinamburu.

- 1 schab w całości (około 1 kg)- 1 główka czosnku cała- Paczka topinamburu- 1 masło- 1 cebula- 1 łyżka curry- 1 łyżka cukru- 50 ml wiśniówki- 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 łyżka słodkiej papryki - 1 gałąź rozmarynu- Garść śliwek- Marynata staropolska AppetitaPrzygotowanie
4 Zapisać
Polędwica wieprzowa w szynce parmeńskiej z wiosenną sałatką

Polędwica wieprzowa w szynce parmeńskiej z wiosenną sałatką

marynata. Włóż do miski dokładnie umytą polędwiczkę, obtocz z każdej strony tak aby marynata pokryła całość mięsa
2 Zapisać
Schab pod warzywną pierzynką i mozzarellą

Schab pod warzywną pierzynką i mozzarellą

Kolejna odsłona schabu pieczonego w kawałkach pod pyszną warzywną pierzynką. Niejedna osoba przekonała się już, że przygotowanie tego mięsa tak, żeby było kruche i soczyste jest dość trudnym zadaniem - ja mam na to swój sposób czyli tzw
2 Zapisać
Szynka duszona w sosie własnym z warzywami

Szynka duszona w sosie własnym z warzywami

Marynata Staropolska Skworcu. Marynata Staropolska Skworcu. Szynka pieczona w kawałkach z pieczarkami i cebulą cieszyła się dużą popularnością, dlatego dziś przedstawiam kolejny przepis na to pyszne mięsko - tym razem nieco w lżejszej i zdrowszej wersji