Przepis na marynata do wędzenia mięsa

Najlepsza marynata do karkówki z grilla

Najlepsza marynata do karkówki z grilla

Dla mnie najlepiej smakuje z lekko przypieczonym chlebkiem, sałatką z pomidorów i odrobiną masła czosnkowego, które roztapia się na jeszcze gorącym kawałku mięsa
WĘDZONE TOFU W ZALEWIE A'LA ŚLEDŹ

WĘDZONE TOFU W ZALEWIE A'LA ŚLEDŹ

Mówią, że są bardzo podobne do oryginału lub czasem niemal identyczne. Do tego produktu (w zasadzie półproduktu, bo jutro go wykorzystam do super dania), użyłem tofu wędzonego
Wędzona szynka i schab

Wędzona szynka i schab

Kiedy marynata ostygnie i wszystkie przyprawy opadną na dno delikatnie zlać troszkę czystego płynu i przy pomocy strzykawki wstrzyknąć zalewę w mięso
Schab wędzony

Schab wędzony

dobieramy do wielkości mięsa. dominują nad mięsem, nie wybijają się w smaku. Gorczycę, goździki oraz listki laurowe wrzucamy do moździerza i rozbijamy
Piersi wędzone na herbacie

Piersi wędzone na herbacie

Składniki marynaty wymieszać, dodać piersi i dokładnie wysmarować marynata.  Piersi wędzone na herbacie marynata
wędzony pstrąg na carpaccio z buraka.

wędzony pstrąg na carpaccio z buraka.

Ryba dotarła do mnie w poniedziałek wieczorem, ale postanowiłam poczekać parę dni z wykonaniem sałatki, aby zobaczyć jak zmieni się ryba po dłuższym czasie od uwędzenia
Schab wędzony z pończochy

Schab wędzony z pończochy

 Co prawda pomysł z pończochą wydawał mi się absurdalny, ale nigdzie nie kupiłam siatki do wędzenia szynki, wiec cóż raz kozie śmierć, użyłam pończochy
Schab wędzony dymem w płynie

Schab wędzony dymem w płynie

marynowania mięsa lub ryb, na przykład do różnego rodzaju serów (żółtych,. płynie do różnych rodzajów mięs i ryb
Karkówka w marynacie musztardowo-miodowej

Karkówka w marynacie musztardowo-miodowej

pieprzmarynata musztardowo- miodowa. Plastry krótko obsmażyć na mocno rozgrzanej patelni (prawie bez tłuszczu, tylko nasmarować patelnię przed pierwszym położeniem mięsa)
Kurczak w marynacie sojowo - cytrynowej

Kurczak w marynacie sojowo - cytrynowej

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w dowolne kawałki. Dodać przeciśnięte przez praskę dwa ząbki czosnku. W rondelku podgrzać olej, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet balsamiczny, listki laurowe i miód