Przepis na marynata do szynki wieprzowej

13 Zapisać

AROMATYCZNE POLĘDWICZKI WIEPRZOWE ZAPIEKANE W SZYNCE PARMEŃSKIEJ

 Sama raczej nie jem wieprzowiny, ale spróbowałam i muszę przyznać, że były bardzo dobre. polędwiczka wieprzowa około 1 kg (lub dwie mniejsze)12 plastrów szynki parmeńskiej4 gałązki rozmarynu2 ząbki czosnku3 łyżki oliwyłyżeczka octu jabłkowegołyżeczka soku z cytrynysólpieprz cytrynowymasło klarowane do smażeniaPolędwiczkę i na szybko zamarynowałam w marynacie z oliwy, wyciśniętego czosnku, pieprzu cytrynowego, soku z cytryny, octu jabłkowego i soli. Następnie zawinęłam każdy kawałek w 3 plastry szynki i włożyłam pod spód gałązki rozmarynu. Polałam masłem z patelni i zapiekłam około 20 minut aż szynka się zarumieniła a mięso w środku dopiekło. 12 plastrów szynki parmeńskiej
Więcej przepisów na %s strony