Przepis na marynata do szynki wieprzowej pieczonej

Szynka wieprzowa pieczona

Szynka wieprzowa pieczona

Można miejscami nakłuć nożem lub widelcem, w tedy marynata dokładnie wejdzie do środka mięsa. olej do obsmażenia szynki
Szynka Pieczona W Winie

Szynka Pieczona W Winie

marynata powinna zakrywać szynkę na ok. Zamarynowaną szynkę wkładamy do głębszego naczynia przeznaczonego do pieczenia (naczynie powinno być na tyle szerokie, aby można było do niego włożyć małą chochlę/sosjerkę, którą będziemy napełniać marynatą spod szynki i podlewać nią szynkę w trakcie pieczenia)
Pieczona szynka miodowo-musztardowa

Pieczona szynka miodowo-musztardowa

Marynata miodowo-musztardowa. To pyszna pieczona szynka w zalewie miodowo-musztardowej. Od siebie dodałam miód dla przełamania kwasowości musztardy
Szynka pieczona w piwie

Szynka pieczona w piwie

Aromatyczna, kruchutka szynka wieprzowa pieczona w piwie - świetna na ciepło (krojona w grubsze plastry i polana wytworzonym sosem) , jak i na zimno do kanapek
Szynka pieczona - korzenna

Szynka pieczona - korzenna

Chude mięso od szynki ( wieprzowej ) doskonale daje się doprawiać w różny sposób. Mięso przygotować do marynaty czyszcząc z błon i formując odcinając zbędne kawałki ( można związać w foremną ,, paczuszkę " )
Szynka pieczona z liściach laurowych

Szynka pieczona z liściach laurowych

marynata. Następnie mięso posypać jeszcze kminkiem i wraz z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego lub fali do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika
Domowa szynka pieczona

Domowa szynka pieczona

Domowa wędlina smakuje i wygląda lepiej, niż te ze sklepu. Można ją zjeść jako dodatek do kanapki, ale grubo ukrojony, soczysty plaster plaster jest świetnym mięsem obiadowym
szynka pieczona w glazurze

szynka pieczona w glazurze

marynata. Lubię robić coś po raz pierwszy i zrobić to dobrze. Są jednak rodzaje mięs, których nigdy nie gotowałam, nigdy też nie piekłam szynki, mimo, że bardzo lubię ją jeść, szczególnie gotowaną i pieczoną
Pieczona szynka miodowo-musztardowa

Pieczona szynka miodowo-musztardowa

Powstały sos z pieczenia szynki przecedzamy, dodajemy pozostały bulion, zagotowujemy i zagęszczamy mąką, doprawiamy do smaku solą i pieprzem
PIECZONA SZYNKA TIKKA MASALA

PIECZONA SZYNKA TIKKA MASALA

marynata. Ja zdecydowałem się na pieczeń, ale równie dobrze można by z tego zrobić szaszłyki i je ugrillować
Szynka wieprzowa w białym winie

Szynka wieprzowa w białym winie

Marynata. Po wyjęciu szynki na talerze, polecam (choć tym razem tego nie zrobiłam) warzywa, które prawdopodobnie i tak będą rozgotowane, przetrzeć przez sito/zmiksować razem z winnym sosem