Przepis na marynata do szynki pieczonej

Banalna szynka pieczona

Banalna szynka pieczona

Przed wstawieniem do nagrzanego piekarnika dolewamy nieco wrzątku na dno naczynia. setup({ domain. display('przepis_bill_dol')
62 0
Szynka pieczona w niskiej temperaturze

Szynka pieczona w niskiej temperaturze

1,2 kg surowej szynki wieprzowej1,2 l wody 1 paczka soli do peklowania1 cebula pokrojona w piórka  szczypta pieprzu2 posiekane ząbki czosnku1 łyżeczka majeranku6 ziaren ziela angielskiego Wodę wlać do garnka dodać sól peklową, pieprz, majeranek, ziele angielskie i  liść laurowy zagotować i gotować 10 min, zdjąć z gazu dodać cebulę i czosnek, odstawić do ostygnięcia. Mięso przemyć i zalać w jakimś małym pojemniku tak żeby było całe pod powierzchnią marynaty i wsadzić do lodówki na 14 dni, co 2 dni obracając na drugą stronę ( ja dziele marynatę 2 i wymieniam po tygodniu). 1,2 kg surowej szynki. 1 paczka soli do peklowania
34 0
szynka pieczona w glazurze

szynka pieczona w glazurze

marynata. Lubię robić coś po raz pierwszy i zrobić to dobrze. Są jednak rodzaje mięs, których nigdy nie gotowałam, nigdy też nie piekłam szynki, mimo, że bardzo lubię ją jeść, szczególnie gotowaną i pieczoną
27 0
Szynka Pieczona W Winie

Szynka Pieczona W Winie

marynata powinna zakrywać szynkę na ok. Zamarynowaną szynkę wkładamy do głębszego naczynia przeznaczonego do pieczenia (naczynie powinno być na tyle szerokie, aby można było do niego włożyć małą chochlę/sosjerkę, którą będziemy napełniać marynatą spod szynki i podlewać nią szynkę w trakcie pieczenia)
19 0