Przepis na marynata do steków

Klasyczna marynata do steków

Klasyczna marynata do steków

Jeśli jednak nie dysponujemy dobrym stekiem wołowym to ta klasyczna marynata uczyni go świetnym. Dobry stek tak naprawdę nie potrzebuje żadnych dodatków
Stek wołowy w marynacie

Stek wołowy w marynacie

marynata. Dobry sposób na stek. marynata. Tak przygotowany stek, pokrojony w cienkie paski, jest dobry z dodatkiem zielonej sałaty
Marynaty i przyprawy do steków

Marynaty i przyprawy do steków

Czosnkowo-rozmarynowa marynata. Uniwersalna przyprawa do steków. Jeśli nie mamy pod ręką rozmarynu to świeży tymianek i majeranek będą tak samo dobrze działały w tej marynacie
Steki w Marynacie Grzybowej

Steki w Marynacie Grzybowej

W tej recepturze sekretem jest grzybowo-ziołowa marynata. Chyba grypa mnie łapie, do tego natłok obowiązków i pracy powoduję, że trochę zaniedbuje bloga - może też jakieś przesilenie wiosenne
Marynowany stek schabowy

Marynowany stek schabowy

) W tym wypadku przygotowanie marynaty zajmuje 5 minut, odstawiamy na godzinę do lodówki a w tym czasie idziemy na spacer lub mamy inne zajęcia. 4 plastry schabu z kością lub bez (wg uznania, wole bez) 5 łyżek sosu sojowego sok z dwóch limonek lub jednej cytryny 3 łyżki oleju do smażenia 2 średnie cebule 1 ½ szklanki bulionu (może być woda) 1 łyżka brązowego cukru sól pieprz   Sposób wykonania. mięso płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, do miski wlewamy sos sojowy i sok z limonki lub cytryny, wkładamy mięso, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na godzinę do lodówki, cebule kroimy w pół plasterki, rozgrzewamy patelnię, wlewamy olej, smażymy zamarynowane schabowe około 3-5 min. z każdej strony, następnie wlewamy pozostałą marynatę, dodajemy bulion i dusimy pod przykryciem około 45 min. przed końcem duszenia dodajemy cebulę, brązowy cukier, sól i pieprz   4 plastry schabu z kością. 3 łyżki oleju do smażenia
Steki z kangura

Steki z kangura

Zapraszam do spróbowania, a może ktoś już zajadał mięso z kangura. Tak więc do moździerza włożyłam posiekany korzeń imbiru, obrane ząbki czosnku, chili i paprykę i ucierałam aż powstała papka, wtedy dodałam oliwę i wymieszałam