Marynata do fileta z kaczki

Marynata do fileta z kaczki to idealny sposób na przygotowanie smacznego i aromatycznego dania. Przygotowanie marynaty jest bardzo proste, a jej składniki są łatwo dostępne. Marynata składa się z oliwy z oliwek, soku z cytryny, czosnku, soli i pieprzu. Dodatek tych składników nadaje mięsu wyrazistego smaku i aromatu.

Filet z kaczki po wcześniejszym macerowaniu w marynacie powinien być ułożony na blasze do pieczenia i wstawiony do piekarnika. Pieczenie trwa około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu mięso jest soczyste i aromatyczne.

Marynata do fileta z kaczki to doskonała propozycja na obiad lub kolację. Jest prosta w przygotowaniu, a jej smak jest niezapomniany.

Przepis na marynata do fileta z kaczki

Składniki:

  1. 3 łyżki oliwy z oliwek
  2. 1/4 soku z cytryny
  3. 1/2 łyżeczki posiekanego czosnku
  4. sól i pieprz do smaku

Wszystkie składniki mieszamy razem w misce. Następnie dodajemy filety z kaczki i odstawiamy je na minimum 30 minut, aby mięso mogło się macerować w marynacie.

Polecenie

Jeśli szukasz pomysłu na smaczną i aromatyczną potrawę, polecam Ci marynata do fileta z kaczki. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste, a jego smak jest niezapomniany! Spróbuj sam!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz