Przepis na marynata do łopatki wieprzowej

pieczeń z łopatki wieprzowej

pieczeń z łopatki wieprzowej

Przyprawy z solą dokładnie mieszamy. Polecam przepis na pieczeń z łopatki wieprzowej. 5 kg łopatki bez kości. Wkładamy do miski,przykrywamy i odstawiamy na minimum 12 h, obracając od czasu do czasu. Nagrzewamy piekarnik do 200 stonki i pieczemy przez około 15-20 minut przewracamy na drugi „boczek”. Nastepnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni nastawiając piekarnik na 1. 5 kg łopatki bez kości
4 0
Szybka wędlina domowa z łopatki wieprzowej

Szybka wędlina domowa z łopatki wieprzowej

Szybka wędlina domowa z łopatki wieprzowej to bardzo smaczne mięsko do kanapek. Gotuje się bardzo krótko, czas oczekiwania jest dosyć długi, ale dla takiego smaku domowej wędliny warto
0 0
Pieczona łopatka

Pieczona łopatka

marynata. Po upieczeniu świetne jest jako danie główne z sosem, ziemniakami i surówką, natomiast po przestygnięciu ( jeśli jeszcze zostanie ) uwielbiam takie pieczyste do chlebka
48 0