Przepis na marmurek przepis

4 Zapisać
Marmurek serowo-makowy

Marmurek serowo-makowy

Marmurek serowo-makowy- 250 g masła- 190 g cukru + 4 łyżki- 250 g mąki- 5 jajek- 750 g mielonego twarogu- 4 łyżki mleka- 250 g mascarpone- 2 łyżki soku z cytryny- 6 łyżek kaszy manny- 250 g gotowej masy makowej + 1 łyżeczka- 4 gałązki melisy- 1 łyżka grubego cukru do posypaniaZ połowy masła (pokrojonego w kostki), 70 g cukru, mąki i 1 jajka zagnieść ciasto
0 Zapisać
Sernik marmurek na zimno

Sernik marmurek na zimno

Pyszny serniczek na zimno z truskawkami. Sernik marmurek na zimno. SKŁADNIKI. ser biały tłusty - 0,5 kgtruskawkibiszkopty - 150 ggalaretka cytrynowa - 2 opakgalaretka truskawkowa - 1 opakgalaretka agrestowa - 1 opakgalaretka pomarańczowa - 1 opakśmietana 18%- 400 mlbita śmietana - 1 opakcukier - 2 łyżkikakao - 1 łyżeczka PRZYGOTOWANIE
13 Zapisać
Tajemnice wołowiny

Tajemnice wołowiny

Wszystkie przepisy Adama Chrząstowskiego i Frisco znajdziecie na końcu wpisu. Przepisy z warsztatów. „Panie, moja wołowina jest najświeższa – ta krówka jeszcze wczoraj jeszcze biegała po łące”
7 Zapisać
Stek New York

Stek New York

Rostbef bez kości dostępny powszechnie w zwykłych sklepach i na bazarach nie jest idealnym produktem na steki, rzadko ma ten właściwy „marmurek” z przerośniętego pomiędzy włóknami tłuszczyku i przez to nie ma właściwej kruchości
Więcej przepisów na %s strony