Przepis na makrela w oleju

4 Zapisać
zdrowa, smaczna pasta z makreli wędzonej z olejem rzepakowym..

zdrowa, smaczna pasta z makreli wędzonej z olejem rzepakowym..

cebulę i kiszony ogórek drobno pokroić w kostkę, wsypać do miski, wlać olej rzepakowy. makrelę dokładnie obrać z ości w dać do miski, wsypać pieprz mielony
0 Zapisać
Paprykarz z makrelą w oleju :)

Paprykarz z makrelą w oleju :)

Pamiętacie paprykarz z dawnych lat. Warzywa z ryżem i rybą stanowiły całkiem smaczny dodatek do pieczywa
0 Zapisać
Kasza jęczmienna z makrelą w oleju i bakłażanem - Barley kasha with mackerel in oil and eggplant (aubergine) - Orzo con filetti di sgombro in olio e melanzana

Kasza jęczmienna z makrelą w oleju i bakłażanem - Barley kasha with mackerel in oil and eggplant (aubergine) - Orzo con filetti di sgombro in olio e melanzana

Polish/English/ItalianWykonanie/ Directions/ Come si fa. Cebulę i bakłażan posiekać, usmażyć na oleju, poddusić jeśli trzeba
32 Zapisać
Wędzona makrela do chleba z suszonymi pomidorkami

Wędzona makrela do chleba z suszonymi pomidorkami

Wędzona makrela jest niesłychanie wdzięcznym produktem do tworzenia rozmaitych smarowideł do chleba. Ponieważ bardzo lubimy ryby,przetwarzam je na rozamite sposoby
2 Zapisać
Makrela pieczona z nutą curry

Makrela pieczona z nutą curry

łyżka oleju rzepakowego. Ryby mimo ze bardzo je lubimy niestety pojawiają się w naszym jadłospisie zbyt rzadko
2 Zapisać
Makrela pieczona w marynacie z pietruszki, czosnku i suszonych pomidorów

Makrela pieczona w marynacie z pietruszki, czosnku i suszonych pomidorów

Makrela jest jedną z najczęściej spotkanych przeze mnie ryb - jeżeli chodzi o ryby wędzone. Do tej pory spożywałam ją też w takiej właśnie formie
1 Zapisać
Makrela pieczona z chili

Makrela pieczona z chili

Makrela w Polsce zazwyczaj znana jest w wersji wędzonej, w sklepach można spotkać również makrelę świeżą, ja swoją zakupiłem na stanowisku rybnym w hali Makro
1 Zapisać
makrela z jajkami...

makrela z jajkami...

świeżą makrelę wędzoną dokładnie obrać z ości i widelcem pognieść. dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek, pomidor
0 Zapisać
Wędzona makrela z kaszą BULGUR i buraczkami z imbirem

Wędzona makrela z kaszą BULGUR i buraczkami z imbirem

- pół szklanki kaszy Bulgur razowej. - pół szklanki bulionu lub osolonej wody. Kaszę opłucz na sicie zimną wodą
0 Zapisać
Filety Makreli Graal z salsą i roszponką

Filety Makreli Graal z salsą i roszponką

pieprz ziolowy. oliwa. Pomidora i cebulę pokroić w drobną kosteczkę, doprawić solą pieprzem i oliwą. Wymieszać
0 Zapisać
Makrela po brazylijsku

Makrela po brazylijsku

Makrelę my Polacy kochamy wędzoną. Smażymy na rozgrzanym oleju, przekładając z boku na bok. Brasileiro patrzy zawsze jednak z pewną rezerwą na ten sposób podawania ryby a i zapach nie wywołuje w nim euforii
0 Zapisać
Makrela w teriyaki

Makrela w teriyaki

Makrela to jedna z najzdrowszych (i do tego najtańszych. Jest dość tłusta, dlatego w odświeżającym teriyaki smakuje wprost genialnie
0 Zapisać
Wędzona makrela spod grilla

Wędzona makrela spod grilla

na oleju, rozłożyć w naczyniu do zapiekania. Wykonanie. Marchewkę pokroić w słupki, podgotować, przesmażyć krótko
0 Zapisać
MARYNOWANA MAKRELA Z GRILLA

MARYNOWANA MAKRELA Z GRILLA

Ryba pieczona na grillu, lekkostrawna i smakowita. Marynowana w sporej ilości tymianku, rozmarynu i oregano
0 Zapisać
Pieczona makrela

Pieczona makrela

Zawsze chciałam spróbować jak smakuje świeża makrela. W domu jadłam wędzoną i robiłam z niej pastę. oleju
0 Zapisać
Makrela w muszlach

Makrela w muszlach

Makrele wyjąć z puszek (wyjmujemy same filety, bez oleju), umieścić w misce i rozdrobnić widelcem. Kolejna propozycja na przygotowanie ryb z puszki firmy Graal
0 Zapisać
Makrela w marynacie

Makrela w marynacie

Następnie obtaczamy w bułce tartej, mące i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Bardzo smaczna, krucha rybka w zalewie octowej
0 Zapisać
Pieczona makrela z frytkami (seler i marchewka)

Pieczona makrela z frytkami (seler i marchewka)

Domowa przyprawa do ryb (zróbcie taką sami). sól, czosnek granulowany, pieprz czarny mielony, kurkuma, koperek,gorczyca biała mielona, oregano, skórka z cytryny