Przepis na makrela w oleju

Makrela smażona w przyprawach wędzonych

Makrela smażona w przyprawach wędzonych

Makrela jest jednym z symboli hiszpańskiego miasta Ceuta położonego w Afryce północnej. W trakcie migracji ławic, rybacy rozstawiają labirynt z sieci prowadzących ryby w pobliże wybrzeża, lub też zacumowanych łodzi, gdzie najdorodniejsze osobniki ryb chwytane są przy pomocy haków i harpunów, podbieraków lub bezpośrednio rękami
6 0
Makrela po brazylijsku

Makrela po brazylijsku

Makrelę my Polacy kochamy wędzoną. Smażymy na rozgrzanym oleju, przekładając z boku na bok. Brasileiro patrzy zawsze jednak z pewną rezerwą na ten sposób podawania ryby a i zapach nie wywołuje w nim euforii
0 0
Makrela w muszlach

Makrela w muszlach

Makrele wyjąć z puszek (wyjmujemy same filety, bez oleju), umieścić w misce i rozdrobnić widelcem. Kolejna propozycja na przygotowanie ryb z puszki firmy Graal
0 0