Przepis na makrela na parze

DIABELSKA MAKRELA

DIABELSKA MAKRELA

Jest rewelacyjna zarówno smażona, pieczona, duszona jak i gotowana na parze. Świeża makrela jest u nas mało znanym składnikiem
Sałatka nicejska z makrelą

Sałatka nicejska z makrelą

Male listki salaty rozkładamy na talerzu, a większe rozrywamy na mniejsze części, a następnie układamy na sałacie pozostałe składniki
Sola na parze na pure z dyni i kilka słów o mojej diecie

Sola na parze na pure z dyni i kilka słów o mojej diecie

Ryby - śledź, węgorz, łosoś, halibut, makrela, sardynka, szprotka, wszystkie wędzone. Dziś natomiast chciałabym zaproponować Wam jeden z lekkich i bardzo delikatnych przepisów, jest to sola gotowana na parze na pure z dyni
Sałatko - obiad z wędzoną makrelą

Sałatko - obiad z wędzoną makrelą

Fasolkę ugotuj w wodzie lub na parze. Sałatka jest bardzo pożywna i sycąca. Przygotowałam ją na obiad, ale świetnie sprawdzi się także na kolację - wówczas warto zmniejszyć nieco ilość składników
Dania wielkanocne: pasta z jaj

Dania wielkanocne: pasta z jaj

Makrelę wędzoną można zastąpić ugotowaną rybą na parze, pasta będzie równie dobra, dietetyczna i delikatniejsza
Żyj zgodnie ze swoją grupą krwi - grupa A

Żyj zgodnie ze swoją grupą krwi - grupa A

grupa rodzaj Mięso i drób Owoce morza Anioł morski, dorsz, karp, łosoś, makrela, okoń, pikerel, pstrąg tęczowy, sardynki, ślimak, troć Jaja i produkty mleczne mleko i ser sojowy Oleje i tłuszcze Olej lniany, oliwa z oliwek Orzechy i pestki masło z orzeszków ziemnych, orzeszki ziemne, pestki dyni Fasole i inne strączkowe Rośliny strączkowe czerwone i zielone, fasola pinto, soja, fasola adzuki i czarna Przetwory zbożowe Amarant, kasza Chleb i bułki Chleb essene, z kiełków pszenicy, z mąki sojowej, wafle ryżowe Ziarna i makarony, mąka i zboża Kasza, makaron z karczocha i soba, mąki
Tydzień 59 - jadłospis

Tydzień 59 - jadłospis

Jeśli zaczynasz, zapoznaj się proszę, z moją filozofią odżywiania, i przeczytaj następujące artykuły
Dieta lekkostrawna

Dieta lekkostrawna

dorsz, karp, pstrąg strumieniowy, morszczuk, sola, sandacz, szczupak, lin, okoń, mintaj, karmazyn, wołowina, chuda wieprzowina, kura, dziczyzna, ryby morskie jak śledź, makrela, sardynka, ryby słodkowodne jak leszcz
Tydzień 48 - jadłospis

Tydzień 48 - jadłospis

Jeśli zaczynasz, zapoznaj się proszę, z moją filozofią odżywiania, i przeczytaj następujące artykuły
PASTA Z KURCZAKA

PASTA Z KURCZAKA

Pasta z kurczaka – doskonała do kanapek – zarówno na śniadanie jak i kolację. Pasta z kurczaka to nasza wariacja na temat tradycyjnego smarowidła do pieczywa