Przepis na makowiec z morelami

Makowiec japoński

Makowiec japoński

Makowiec japoński to nic innego jak ciasto bez spodu stanowiące masę makową z dodatkiem dużej ilości jabłek i bakalii, które sprawiają, że wypiek jest wilgotny, przez co makowiec na długo zachowuje świeżość
60 0
makowiec japoński (z jabłkami)

makowiec japoński (z jabłkami)

Makowiec wkładamy do lodówki do zastygnięcia polewy. Wszystko co najlepsze z makowca, czyli farsz. ))) Wilgotne, bardzo sycące ciasto, choć nieco pracochłonne, u mnie powstał przy okazji robienia domowej masy makowej, którą zrobiłam sobie z podwójnej porcji i połowę zamroziłam (piszę o zamrażaniu pod domową masą)
9 0
MAKOWIEC JAPONSKI

MAKOWIEC JAPONSKI

dlugo nie bylo zadnego nowego wpisu, a to za sprawa WIOSNY. Po wystudzeniu mielimy. Żółtka ucieramy z masłem i cukrem na jednolitą masę
8 0
Makowiec japoński

Makowiec japoński

Przepis na makowiec znajdziecie poniżej, ale pamiętajcie, że to nie jest tradycyjne ciasto, które znacie - to makowiec japoński, bardzo wilgotny z bogatym wnętrzem
3 0
Świąteczny Makowiec Śnieżny

Świąteczny Makowiec Śnieżny

Makowiec sułtański – Makowiec na kruchym cieście z bakaliamiCiasto „Makowa Panienka” z morelami i orzechamiCiasto „pijak” z brzoskwiniami, kokosem i makiemMakowiec z bakaliami na kruchym cieścieCiasto makowe z kokosem i kremem, polane czekoladową polewąPychotka kokosowo – makowa z polewą czekoladowąCiasto pomarańczowo – cytrynowe z makiemŚmietanowy tort makowy z kremem kawowymCiasto „Dziwaczekz bakaliami, ptasim mleczkiem i kremem kawowymBabka pomarańczowa z makiem i żurawiną Świąteczny Makowiec Śnieżny
0 0