Przepis na makowiec z masy makowej z puszki

16 Zapisać
Ekspresowy makowiec na kruchym cieście - last minute makowiec z gotową masą makową

Ekspresowy makowiec na kruchym cieście - last minute makowiec z gotową masą makową

Ekspresowy makowiec z gotowej masy makowej na kruchym cieście. Cienka warstwa kruche ciasta i olbrzymia ilość masy makowej
50 Zapisać
Ciasto drożdżowe przekładane masą makową i wiśniami

Ciasto drożdżowe przekładane masą makową i wiśniami

Można użyć gotowej masy makowej z puszki lub przygotowaćz suchego maku, przepis ponieżej. Jako zwolenniczka i wielbicielka masy makowej zawsze przygotowuję ją sama i zawszę "na bogato", czyli nie szczędzę jej dodatkowych garści orzechów, kandyzowanej skórki pomarańczowej i moczonych w alkoholu rodzynek
22 Zapisać
Drożdżowa rolada z masą makową

Drożdżowa rolada z masą makową

Makowiec zawsze kojarzy mi się ze świętami i większymi uroczystościami. Mak z puszki mieszamy z kaszą manną i delikatnie łączymy z białkami ubitymi na sztywno
3 Zapisać
Francuskie ślimaczki z masą makową

Francuskie ślimaczki z masą makową

Efekt - super ciasteczka w smaku przypominające tradycyjny makowiec, tyle że dużo szybciej się je robi i można jeść je już chwilę po wyjęciu z piekarnika
0 Zapisać
366. Co z tą masą makową?

366. Co z tą masą makową?

Po upieczeniu makowca zostało mi pół puszki. Owsianka z manną, jabłkiem i masą makową. Śniadaniowa blogosfera pełna jest dziwności
120 Zapisać
Ciasto makowe z kremem...

Ciasto makowe z kremem...

Ja, do topionej masy, dodaję trzy, cztery łyżki mleka), albo posypać płatkami migdałowymi. Powoli sięgamy po bombki, choinki, domy wypełniamy bożonarodzeniowymi światełkami
89 Zapisać
Najprostszy makowiec

Najprostszy makowiec

Masę makową wyciągamy z puszki, dodajemy skórkę pomarańczową i mieszamy Następnie równomiernie rozkładamy na jednej połówce ciasta
63 Zapisać
Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

jeśli ciasto jest zbyt klejące, podsypać mąką w celu zawinięcia masy. Przyznam się Wam, że po raz pierwszy przystąpiłam do wykonania tego ciasta
60 Zapisać
Makowiec japoński

Makowiec japoński

Białka ubijam ze szczyptą soli i dodaję do makowej masy, delikatnie mieszając łyżką. następnie dodaję do maślanej masy po jednym żółtku nie przerywając ubijania
57 Zapisać
Świąteczny makowiec z kruszonką i lukrem

Świąteczny makowiec z kruszonką i lukrem

Wiele osób uwielbia jeść makowce, ale do ich samodzielnego upieczenia zniechęca ich cały proces przygotowania masy makowej
52 Zapisać
Makowiec Krucho Drożdżowy

Makowiec Krucho Drożdżowy

Zachęcam również do zrobienia własnej, domowej masy makowej. Mężowi też smakował i powiedział, że taka masa makowa jest o niebo lepsza niż ta z puszki, chociaż ja nigdy jej nie używałam, ale wszyscy wkoło to robią, więc oboje doskonale znamy jej smak
48 Zapisać
Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

To mój pierwszy makowiec zawijany i od razu strzał w dziesiątkę. Smakuje dokładnie tak, jak mój ulubiony makowiec smakować powinien
36 Zapisać
MAKOWIEC SZACHOWNICA

MAKOWIEC SZACHOWNICA

Smakuje tak samo jak by wyszło z pod wprawnej ręki mojej mamy Jesli nie masz juz czasu na długie moczenie maku możesz użyć gotowej masy makowej z puszki
26 Zapisać
Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

To mój pierwszy makowiec zawijany i od razu strzał w dziesiątkę. Smakuje dokładnie tak, jak mój ulubiony makowiec smakować powinien
26 Zapisać
Nietypowy makowiec.

Nietypowy makowiec.

Na Święta nie mogło zabraknąć makowca, jednak chciałam by był niestandardowy, szukałam, szukałam i znalazłam prawie roladę, ale z makiem na wierzchu
22 Zapisać
Makowiec japoński

Makowiec japoński

Mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem, kaszą manną i kakao, wsypać do masy makowej, wymieszać. I poszłam na łatwiznę - wykorzystałam masę makową z puszki (oczywiście wybierzcie taką, która nie zawiera konserwantów)
21 Zapisać
Makowiec na kruchym spodzie z bezą i kruszonką

Makowiec na kruchym spodzie z bezą i kruszonką

- u mnie gotowa z puszki. beza. kruszonka. - tłuszcz i mąka do wysmarowania formy. Przygotowanie. Składniki na ciasto szybko zagniatam
21 Zapisać
Odwracany makowiec na biszkopcie

Odwracany makowiec na biszkopcie

Białka ubijamy na sztywno i pod koniec dokładamy do masy makowej. Dokładamy rodzynki, a pod koniec mase makową z puszki