Przepis na makowiec japoński

Makowiec japoński

Makowiec japoński

Makowiec japoński to nic innego jak ciasto bez spodu stanowiące masę makową z dodatkiem dużej ilości jabłek i bakalii, które sprawiają, że wypiek jest wilgotny, przez co makowiec na długo zachowuje świeżość
60 0
Makowiec japoński

Makowiec japoński

Makowiec japoński to proste ciasto, mocno aromatyczne z dużą dawką maku. Makowiec z jabłkami, japoniec (ciasto makowe z jabłkami), czyli jedno z najprostszych ciast i najpyszniejszych w Święta Bożego Narodzenia
18 0
makowiec japoński (z jabłkami)

makowiec japoński (z jabłkami)

Makowiec wkładamy do lodówki do zastygnięcia polewy. Wszystko co najlepsze z makowca, czyli farsz. ))) Wilgotne, bardzo sycące ciasto, choć nieco pracochłonne, u mnie powstał przy okazji robienia domowej masy makowej, którą zrobiłam sobie z podwójnej porcji i połowę zamroziłam (piszę o zamrażaniu pod domową masą)
9 0
Makowiec japoński

Makowiec japoński

Przepis na makowiec znajdziecie poniżej, ale pamiętajcie, że to nie jest tradycyjne ciasto, które znacie - to makowiec japoński, bardzo wilgotny z bogatym wnętrzem
3 0