Makaron z szparagami marynowanymi

Makaron z szparagami marynowanymi to pyszne i łatwe do przygotowania danie. Jest idealnym połączeniem smaku słodkiego, kwaśnego i lekko pikantnego. Makaron jest ugotowany al dente, a szparagi marynowane w occie balsamicznym, oliwie z oliwek i czosnku. To połączenie tworzy niesamowity smak, który można podawać na ciepło lub na zimno.

Dodanie odrobiny parmezanu i świeżego oregano sprawia, że danie jest jeszcze bardziej aromatyczne. Można je również doprawić solą i pieprzem wedle uznania. Makaron z szparagami marynowanymi to doskonała opcja na obiad lub kolację, która zadowoli każdego.

Przepis na makaron z szparagami marynowanymi

Składniki:

  1. 1/2 kg makaronu
  2. 1/2 kg szparagów
  3. 3-4 łyżki octu balsamicznego
  4. 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  5. 1-2 ząbki czosnku
  6. Parmezan (opcjonalnie)
  7. Oregano (opcjonalnie)
  8. Sól i pieprz do smaku

Polecam!

Jeśli szukasz prostego i smacznego dania, polecam spróbować makaronu z szparagami marynowanymi. To połączenie smaku słodkiego, kwaśnego i lekko pikantnego sprawia, że jest to idealny posiłek na obiad lub kolację. Przygotowanie tego dania jest proste i niedrogie, a efekt końcowy – wspaniały!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz