Przepis na mak mielony

47 Zapisać

Euforia

Mak mielony wsypać do rondelka, zalać mlekiem, zagotować, zestawić. Składniki na ciasto makowe. Do masy maślanej dodać mak, mielone migdały, rodzynki i orzechy oraz aromat rumowy
9 Zapisać

Makówki

Obecnie można też kupić gotowy mielony, suchy mak. Tradycyjne śląskie makówki, to słodka potrawa wigilijna z mielonego maku, bakalii i pieczywa z dodatkiem miodu i mleka, przygotowywana głównie na Śląsku
7 Zapisać

ŚLIMACZKI,ROGALIKI,ZAWIJAŃCE DROŻDŻOWE

ser w wiaderku mielony naturalny (lidl,biedronka). przełożyc do miski obsypanej maka i przykryć do wyrośnięcia na 1godz. 2 część ślimaki. Poczekać az ostygnie TM uzyska temp 37 dodac pozostale składniki i wyrobic 3min/interwał,jeśli trzeba można dodypac odrobinkę maki ale nie za duzo,przełozyc do miski obsypanej maką do wyrośnięta dalej postępowac jak wyzej w opisie 150g cukru trzcinowego
6 Zapisać

Seromak

Postanowiłam nieco ułatwić sobie zadanie i kupiłam mak mielony. Zwykle na Boże Narodzenie piekę sernik z brzoskwiniami, ciasto japońskie, czyli wilgotny makowiec z jabłkami i bakaliami, miodownik albo nietypowo – snikers
Więcej przepisów na %s strony