Przepis na mak mielony przygotowanie

3 Zapisać

Makowiec

Mak (o ile nie jest mielony) zalewam wrzątkiem do zakrycia, pozostawiam do ostygnięcia, po czym odcedzam dokładnie na sicie i dwukrotnie mielę
2 Zapisać

Makiełki / makówki

Podobno w sklepach można dostać jednak mak mielony, a to zapewne duża oszczędność czasu. O makiełkach/makówkach słyszałam dawno temu, spróbować ich miałam okazję dopiero dwa lata temu, a dziś postanowiłam zrobić własną wersję tej świątecznej potrawy
0 Zapisać

Babka migdałowo-makowa

PRZYGOTOWANIE. Następnie wsypać migdały i mak, łyżką wymieszać. mak mielony sypki - 0,5 szkl. 2 łyżeczki białka jaj - 6 szt mak mielony sypki - 0,5 szkl migdały tarte - 0,5 szkl cukier - 0,5 szkl cukier waniliowy - 1 opak margaryna -
0 Zapisać

Makowiec

Mogę Wam polecić duże ułatwienie, które odkryłyśmy w poprzednim roku, a mianowicie mak mielony, który wystarczy zagotować ma mleku z cukrem i wybranymi dodatkami (u nas głównie rodzynki, ale jeśli lubicie możecie wziąć więcej bakalii, skórki owoców itd
Więcej przepisów na %s strony