Przepis na magdy gessler z ziemniaczane

Schabowy wg Magdy Gessler

Schabowy wg Magdy Gessler

Kotlet schabowy upieczony wg Magdy Gessler to kotlet usmażony z wieprzowiny zamarynowanej uprzednio w mleku z cebulą
Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane

Może jeszcze tyle, że są wg Magdy Gessler, bo z książki Kuchenne rewolucje. Po prostu placki ziemniaczane
Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane

Pyszne i chrupiące, oglądałam kiedyś program Magdy Gessler "Kuchenne Rewolucje" i tam robili takie placki, proporcji nie pamiętam, utkwiło mi pamięci to, że tarkują ziemniaki na tarce, i odciskają wodę dodając tylko osadzającą się skrobię
zapiekanka ziemniaczana z beszamelem...

zapiekanka ziemniaczana z beszamelem...

W tym czasie przygotowuję sos beszamelowy, ale tym razem zrobiłam go tak, jak w którymś programie Magda Gessler, czyli na rozgrzaną patelnię - bez tłuszczu - wrzucam mąkę, trochę ją mieszam, do niej
Smak wygranej...

Smak wygranej...

Podczas gdy dostałem maila od menagera Pani Magdy Gessler o tym, że wygrałem warsztaty dostarło do mnie
Karminadle

Karminadle

Przepis Magdy Gessler z książki Smaczna Polska. Karminadle znane także pod nazwami karbinadle albo kardinadle to potrawa kuchni śląskiej, kotlety mielone przygotowywane tradycyjnie z mięsa wieprzowego
Soczysta pierś z kaczki z aromatycznym sosem z kaczki

Soczysta pierś z kaczki z aromatycznym sosem z kaczki

Ponieważ po ostatnim sezonie Masterchefa, gdzie Michel Moran razem z Magdą Gessler wytknęli jednej z uczestniczek „wielki” błąd, gdy smażyła piersi na zimnej patelni (co w efekcie wywołało niemałą kłótnię z uczestniczką i wielką wrzawę w internecie , bo kładzenie kaczki na zimną patelnię jest bardzo popularne obecnie), postanowiłam wybrać opcję pośrodku (a dokładniej, tą bliżej opcji Gordona) i swoje piersi z kaczki kłaść na lekko nagrzaną patelnię (co oczywiście nie oznacza smażenia na małym ogniu)
Kluski śląskie

Kluski śląskie

Przepis wg Magdy Gessler z książki Smaczna Polska. Są to kluski przygotowane z gotowanych, rozgniecionych/zmielonych ziemniaków i mąki ziemniaczanej, formowane w lekko spłaszczone kulki z wgłębieniem w środku