Przepis na magdy gessler karkówka

88 Zapisać

Jak się robi zupę gulasz

- 40 dkg gulaszowego mięsa wołowego bez kości ( u Magdy Gessler schab karkowy, u mnie często II gatunek tzw. 40 dkg gulaszowego mięsa wołowego bez kości ( u Magdy Gessler schab karkowy, u mnie często II gatunek tzw
25 Zapisać

Bigos ze śliwkami wędzonymi i prawdziwkami

Przepisy Magdy Gessler" 2 kg kapust kwaszonej. Składniki. 2 kg kapust kwaszonej500 g kapusty słodkiej300 g boczku wędzonego300 g wiejskiej kiełbasy czosnkowej300 g karkówki z dzika (ja użyłam karkówkę wieprzową)100 g prawdziwków suszonych100 g śliwek wędzonych700 ml wytrawnego czerwonego wina4 cebule6 ziaren jałowca4 ziarna ziela angielskiego3 liście laurowe2 łyżki koncentratu pomidorowego4 winne jabłka1 łyżka kminku1 łyżka majerankusól, pieprz do smakuUmytą słodką i odciśniętą kwaśną kapustę (jeżeli jest za kwaśna, należy ją przepłukać zimną wodą) kroimy, wrzucamy do garnka i zalewamy niewielką ilością wody (na dno garnka wsadzamy skórę od słoniny)
Więcej przepisów na %s strony