Przepis na magdy gessler śledzie

Tatar ze Śledzia po Węgiersku

Tatar ze Śledzia po Węgiersku

FanPage Magdy Gessler "Tatar ze Śledzia po Węgiersku". Po zobaczeniu tego tatara w Rewolucjach Kuchennych pociekła mi ślinka i musiałam go zrobić
Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

„Kuchenne rewolucje” Magdy Gessler. Składniki. 4 filety śledziowe typu Matjas (wymoczone z nadmiaru soli), jajka organiczne ugotowane na twardo (3 sztuki), 1/2 średniej cebuli, 2 średnie ogórki kiszone, papryka czerwona, marynowane pieczarki (4-6 sztuki), świeży koperek drobno posiekany (garść)
Trzymam kciuki.

Trzymam kciuki.

Dlatego kiedy tylko dowiedziałam się o konkursie Magdy Gessler wiedziałam, że wezmę w nim udział. Tym bardziej zależy mi, patrząc na nagrodę którą jest lekcja gotowania z Magdą Gessler
Niezwykła zwykłość...

Niezwykła zwykłość...

Zrobiłem ja na konkus Magdy Gessler. pytając wielu znanych o pomoc doradzali mi fantastyczne potrawy, ale tak w głębi serca chciałem zrobić coś tak naprawdę od siebie, co opisywałoby mój sentyment do Pani Magdy
"Sałatka śledziowa poznańska"

"Sałatka śledziowa poznańska"

Przepis pochodzi z książki Magdy Gessler. Przepisy Magdy Gessler". Składniki.  . - 5 filetów ze śledzia w oleju- 5 ziemniaków
Karminadle

Karminadle

Przepis Magdy Gessler z książki Smaczna Polska. Siekamy śledzie. 1 cebula / masło / 2-3 wymoczone w mleku solone śledzie / 30 dag mielonego mięsa wieprzowego / 1 bułka namoczona / 1 szczypta majeranku lub tymianku / mąka lub bułka tarta / olej do smażenia / sól i pieprz
"Sałatka śledziowa poznańska"

"Sałatka śledziowa poznańska"

Przepis pochodzi z książki Magdy Gessler. Przepisy Magdy Gessler". Składniki.  - 5 filetów ze śledzia w oleju- 5 ziemniaków- 5 jajek- 2 ogórki konserwowe- 4 łyżki majonezu- pęczek natki pietruszki- sól, pieprz do smaku
Rosyjska sałatka śledziowa

Rosyjska sałatka śledziowa

Natchnął mnie felieton Magdy Gessler we "Wprost". P Gesslerowa opisała sałatkę, którą powinnam była już dawno zrobić, bo aż wstyd się przyznać, że kończę rusycystyczne studia i nie pamiętam co z kuchni rosyjskiej kiedykolwiek zrobiłam
Nierozłączna para … czyli barszcz z krokietem

Nierozłączna para … czyli barszcz z krokietem

Po tym czasie wlewamy sok cytrynowy (ale nie cały od razu – smakujemy aby barszcz był kwaskowaty ale nie za kwaśny), dosładzamy, pieprzymy pieprzem świeżo zmielonym (Magda Gessler w swoich programach para kulinarnych przestrzega aby nie pieprzyć barszczu, ale ja nie wyobrażam sobie tego i tak dodaję pieprz do barszczu na sam koniec
POZNAŃSKA SAŁATKA ŚLEDZIOWA

POZNAŃSKA SAŁATKA ŚLEDZIOWA

Książka „Kuchenne rewolucje – Przepisy Magdy Gessler”. Prosta i szybka sałatka ze śledziem. Prosta i szybka sałatka ze śledziem