Przepis na magda gessler na krokiety

De volaille

De volaille

Jak to mówi Magda Gessler - ,,de volaille powinien sikać na nas po przekrojeniu". Przepis na oryginalny de volaille
Paprykarz z kurczaka

Paprykarz z kurczaka

Do tej pory mięso z rosołu wykorzysywałam na potrawkę lub na krokiety z mięsem. Paprykarz z kurczaka do fajny pomysł na wykorzystanie mięsa drobiowego np
Nierozłączna para … czyli barszcz z krokietem

Nierozłączna para … czyli barszcz z krokietem

Po tym czasie wlewamy sok cytrynowy (ale nie cały od razu – smakujemy aby barszcz był kwaskowaty ale nie za kwaśny), dosładzamy, pieprzymy pieprzem świeżo zmielonym (Magda Gessler w swoich programach para kulinarnych przestrzega aby nie pieprzyć barszczu, ale ja nie wyobrażam sobie tego i tak dodaję pieprz do barszczu na sam koniec
Podsumowanie akcji "Zimowy Obiad"

Podsumowanie akcji "Zimowy Obiad"

Łosoś pod pierzynką Magdy Gessler. Poniżej znajdziecie pełną listę przepisów dodanych do akcji. Krokiety z pieczarkami i żółtym serem
ZUPA CZOSNKOWA (česneková polévka)

ZUPA CZOSNKOWA (česneková polévka)

Pani Magda była zachwycona podaną przez nich golonką. Golonka Magdy Gessler. Do sera świetnym uzupełnieniem są krokiety (krokety z bramborové kaše), nie mylić z naszym krokietami - są to kuleczki z ziemniaczanej masy w chrupiącej skórce, zdecydowanie lepsze od frytek
Barszcz Wigilijny

Barszcz Wigilijny

Barszcz wg wskazówek Magdy Gessler na pieczonych burakach. Barszcz gotujemy bardzo powoli i długo na wolnym ogniu
Nominacja Liebster Blog

Nominacja Liebster Blog

Bez wątpienia Magda Gessler i moja Mama. Zostałam nominowana za "dobrą robotę" na blogu przez Smacznego Turystę
BARSZ WIGILIJNY

BARSZ WIGILIJNY

Magda Gessler pewnie rzuciłaby tym barszczem i wrzeszcząc NIGDY. Jego kolor to piękna magenta. Warto wziąć pod uwagę ugotowaną białą fasolę tzw jaś, krokiety z grzybami, albo po prostu pić go ciepłego z kubka

Barszczyk wigilijny - z inspiracją od Magdy Gessler

Gdy zupa zaczyna się gotować, wlać ocet. Barszcz zostawić na noc w chłodnym miejscu, rano przecedzić. Można zostawić odcedzoną zawartość na sitku i sporządzić jeszcze jeden wywar (choć o nieco słabszym aromacie)