Przepis na magda gessler na dania mięsne

700 Zapisać
Gulasz według Magdy Gessler

Gulasz według Magdy Gessler

Cóż, wiosna chyba zaspała… Na tę zimową aurę polecam rozgrzewający i aromatyczny gulasz węgierski. Przepis pochodzi z książki „Kocham gotować” Magdy Gessler
7 Zapisać
Pieczeń rzymska wg. Magdy Gessler

Pieczeń rzymska wg. Magdy Gessler

Doskonale smakuje na ciepło do obiadu lub na zimno do chlebka. Bułkę namaczamy w letnim mleku i zostawiamy az całkowicie namoknie
6 Zapisać
Kuchenne Rewolucje w Kętrzynie czyli tropem Magdy Gessler

Kuchenne Rewolucje w Kętrzynie czyli tropem Magdy Gessler

Stąd też w menu możemy znaleźć klasyczne dania z dziczyzny jak również dawno już zapomniane pączki z mięsnym nadzieniem
34 Zapisać
Schaboszczak pospolity

Schaboszczak pospolity

 Smażenie kotletów schabowych odbywa się na niewielkim ogniuSmażenie to najważniejsza część zadania. kotlet schabowy smażyć, panierować kotlety, kotlety przyprawić schab, usmażyć schabowego, jaki tłuszcz do smażenia, schabowy ile razy w roku, na niewielkim ogniu, danie mięsne
16 Zapisać
śląskie z pesto - warto?

śląskie z pesto - warto?

Propozycja Magdy Gessler wydawała mi się bardzo ciekawa, aczkolwiek trochę ryzykowna. Na to danie miałam ochotę odkąd zobaczyłam je w "Kuchennych rewolucjach"
9 Zapisać
Gołąbki z włoskiej kapusty z wieprzowiny i kurczaka z dodatkiem brązowego ryżu. Garnek Concept Plus WOLL.

Gołąbki z włoskiej kapusty z wieprzowiny i kurczaka z dodatkiem brązowego ryżu. Garnek Concept Plus WOLL.

I tak, jak pani Magda Gessler podpisuje się (lub nie) pod swoimi rewolucjami, tak ja ja podpisuję się pod pozytywną opinią o naczyniach Woll
0 Zapisać
Spaghetti Caprese

Spaghetti Caprese

Będąc jakiś czas temu w Warszawie, postanowiłam z ciekawości kulinarnej odwiedzić restaurację Pani Magdy Gessler
0 Zapisać
Krótka seria - Wrocław - Masala Grill & Bar

Krótka seria - Wrocław - Masala Grill & Bar

Nie tak dawno Magda Gessler była w indyjskiej restauracji w Zielonej Górze i zjechała równo właścicieli, którzy podobne praktyki stosowali - porcje dań śmiesznie małe, a ceny przerażająco-odstraszające
18 Zapisać
Solanka (soljanka) - rosyjska mocno mięsna zupa.

Solanka (soljanka) - rosyjska mocno mięsna zupa.

Nie miałbym pojęcia o jej istnieniu gdyby nie jeden z odcinków "Kuchennych Rewolucji" Magdy Gessler, która wprowadziła to danie do jednej z restauracji, którą próbowała uratować
138 Zapisać
Kotlety po lwowsku

Kotlety po lwowsku

Do zrobienia takich kotletów zachęciłam się po programie Pani Magdy Gessler „ Kuchenne rewolucje”. Sama pochodzę z kresów wschodnich więc pomysł na takie  kotlety wydał mi się ciekawy
77 Zapisać
Chaczapuri i relacja ze spotkania na temat kuchni gruzińskiej w Masz Gulasz

Chaczapuri i relacja ze spotkania na temat kuchni gruzińskiej w Masz Gulasz

Tydzień temu we wtorek udało mi się załapać na spotkanie w Bistro Masz Gulasz z Magdą Gessler i bardzo sympatycznym małżeństwem Davidem i Lianą Gamtsemlidze
1 Zapisać
Nierozłączna para … czyli barszcz z krokietem

Nierozłączna para … czyli barszcz z krokietem

Po tym czasie wlewamy sok cytrynowy (ale nie cały od razu – smakujemy aby barszcz był kwaskowaty ale nie za kwaśny), dosładzamy, pieprzymy pieprzem świeżo zmielonym (Magda Gessler w swoich programach para kulinarnych przestrzega aby nie pieprzyć barszczu, ale ja nie wyobrażam sobie tego i tak dodaję pieprz do barszczu na sam koniec
1 Zapisać
Nominacja Liebster Blog

Nominacja Liebster Blog

Bez wątpienia Magda Gessler i moja Mama. Wizualnie sposób podania przypominał placka po węgiersku. Zostałam nominowana za "dobrą robotę" na blogu przez Smacznego Turystę