Przepis na magda gessler na dania mięsne

712 Zapisać
Gulasz według Magdy Gessler

Gulasz według Magdy Gessler

Cóż, wiosna chyba zaspała… Na tę zimową aurę polecam rozgrzewający i aromatyczny gulasz węgierski. Przepis pochodzi z książki „Kocham gotować” Magdy Gessler
9 Zapisać
Pieczeń rzymska wg. Magdy Gessler

Pieczeń rzymska wg. Magdy Gessler

Doskonale smakuje na ciepło do obiadu lub na zimno do chlebka. Bułkę namaczamy w letnim mleku i zostawiamy az całkowicie namoknie
6 Zapisać
Kuchenne Rewolucje w Kętrzynie czyli tropem Magdy Gessler

Kuchenne Rewolucje w Kętrzynie czyli tropem Magdy Gessler

Stąd też w menu możemy znaleźć klasyczne dania z dziczyzny jak również dawno już zapomniane pączki z mięsnym nadzieniem
34 Zapisać
Schaboszczak pospolity

Schaboszczak pospolity

 Smażenie kotletów schabowych odbywa się na niewielkim ogniuSmażenie to najważniejsza część zadania. Moim ulubionym daniem mięsnym od czasów dzieciństwa był i jest panierowany kotlet schabowy z ziemniakami puree polanymi tłuszczykiem z patelni oraz zasmażanymi burakami, startymi na najdrobniejszej tarce
16 Zapisać
śląskie z pesto - warto?

śląskie z pesto - warto?

Propozycja Magdy Gessler wydawała mi się bardzo ciekawa, aczkolwiek trochę ryzykowna. Na to danie miałam ochotę odkąd zobaczyłam je w "Kuchennych rewolucjach"
9 Zapisać
Gołąbki z włoskiej kapusty z wieprzowiny i kurczaka z dodatkiem brązowego ryżu. Garnek Concept Plus WOLL.

Gołąbki z włoskiej kapusty z wieprzowiny i kurczaka z dodatkiem brązowego ryżu. Garnek Concept Plus WOLL.

I tak, jak pani Magda Gessler podpisuje się (lub nie) pod swoimi rewolucjami, tak ja ja podpisuję się pod pozytywną opinią o naczyniach Woll
0 Zapisać
Spaghetti Caprese

Spaghetti Caprese

Będąc jakiś czas temu w Warszawie, postanowiłam z ciekawości kulinarnej odwiedzić restaurację Pani Magdy Gessler
0 Zapisać
Krótka seria - Wrocław - Masala Grill & Bar

Krótka seria - Wrocław - Masala Grill & Bar

Nie tak dawno Magda Gessler była w indyjskiej restauracji w Zielonej Górze i zjechała równo właścicieli, którzy podobne praktyki stosowali - porcje dań śmiesznie małe, a ceny przerażająco-odstraszające
18 Zapisać
Solanka (soljanka) - rosyjska mocno mięsna zupa.

Solanka (soljanka) - rosyjska mocno mięsna zupa.

Nie miałbym pojęcia o jej istnieniu gdyby nie jeden z odcinków "Kuchennych Rewolucji" Magdy Gessler, która wprowadziła to danie do jednej z restauracji, którą próbowała uratować
140 Zapisać
Kotlety po lwowsku

Kotlety po lwowsku

Do zrobienia takich kotletów zachęciłam się po programie Pani Magdy Gessler „ Kuchenne rewolucje”. Sama pochodzę z kresów wschodnich więc pomysł na takie  kotlety wydał mi się ciekawy
79 Zapisać
Chaczapuri i relacja ze spotkania na temat kuchni gruzińskiej w Masz Gulasz

Chaczapuri i relacja ze spotkania na temat kuchni gruzińskiej w Masz Gulasz

Tydzień temu we wtorek udało mi się załapać na spotkanie w Bistro Masz Gulasz z Magdą Gessler i bardzo sympatycznym małżeństwem Davidem i Lianą Gamtsemlidze
1 Zapisać
Nierozłączna para … czyli barszcz z krokietem

Nierozłączna para … czyli barszcz z krokietem

Po tym czasie wlewamy sok cytrynowy (ale nie cały od razu – smakujemy aby barszcz był kwaskowaty ale nie za kwaśny), dosładzamy, pieprzymy pieprzem świeżo zmielonym (Magda Gessler w swoich programach para kulinarnych przestrzega aby nie pieprzyć barszczu, ale ja nie wyobrażam sobie tego i tak dodaję pieprz do barszczu na sam koniec
1 Zapisać
Nominacja Liebster Blog

Nominacja Liebster Blog

Bez wątpienia Magda Gessler i moja Mama. Wizualnie sposób podania przypominał placka po węgiersku. Zostałam nominowana za "dobrą robotę" na blogu przez Smacznego Turystę