Przepis na luzowanie kurczaka

7 Zapisać
Udka kurczaka z czosnkiem i ziołami (Papirus)

Udka kurczaka z czosnkiem i ziołami (Papirus)

Ale zamiast piersi z kurczaka przygotowałam udka z kurczaka. Smażone udka z kurczaka podałam z sałatką przygotowaną z pomidorów i kiełkami brokuła, którą doprawiłam solą i pieprzem
6 Zapisać
kurczak  zagrodowy  pieczony z ziołami, cytryną  i czosnkiem  - chicken roasted with garlic, herbs and lemon

kurczak zagrodowy pieczony z ziołami, cytryną i czosnkiem - chicken roasted with garlic, herbs and lemon

Kurczaka myjemy i lekko osuszamy. Odwracamy kurczaka i rozpłaszczamy w okolicy mostka. Doprawiamy kurczaka solą i pieprzem
3 Zapisać
Kurczak grillowany w ziołach dalmatyńskich

Kurczak grillowany w ziołach dalmatyńskich

Gdy znudzą nam się tradycyjnie pieczone udka z kurczaka, możemy sobie ułatwić zadanie grillując udka kurczaka  bez skóry i kości z różnymi mieszankami ziołowymi
2 Zapisać
Kurczak faszerowany

Kurczak faszerowany

Z kurczaka wycinamy wszystkie kości. Płaszcz z kurczaka uzupełniamy ścinkami mięsa, które ewentualnie zostały na korpusie lub oddzieliły się w trakcie luzowania
2 Zapisać
Kurczak faszerowany pieczarkami

Kurczak faszerowany pieczarkami

Jak to zrobić można obejrzeć na youtube filmiki pod nazwą luzowanie lub trybowanie kurczaka. Polecam także kurczaka faszerowanego mięsem mielonym, przepis tutaj
1 Zapisać
KURCZAK NADZIEWANY KASZĄ GRYCZANĄ I BOROWIKAMI.

KURCZAK NADZIEWANY KASZĄ GRYCZANĄ I BOROWIKAMI.

Luzowanie kurczaka, jeśli się tego wcześniej nie robiło warto obejrzeć w internecie. Kurczaka (w temperaturze pokojowej) wyluzować
1 Zapisać
Udka kurczaka a la Scarlett

Udka kurczaka a la Scarlett

Uwielbiam takie. Są słodkie i ostre. Jak kto. Proszę pisać w komentarzu. -). Mięso na słodko-kwaśno-ostro-musztardowo to w ogóle u mnie tradycja
0 Zapisać
Kurczak à la pizza

Kurczak à la pizza

Niedawno polecałam Wam rewelacyjnego Kurczaka z porami zapiekany w cieście i równie smaczne Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek
0 Zapisać
Kurczak kukurydziany faszerowany

Kurczak kukurydziany faszerowany

Kurczaka. kurczaka wyluzowałam – wyjęłam kości. Kurczaka. Kurczaka. kurczaka farszem, wypełnić od strony kupra i od strony szyi
0 Zapisać
Kurczak w piwie – Mój legendarny kurczak.

Kurczak w piwie – Mój legendarny kurczak.

Zapraszam po słynny już i legendarny przepis na kurczaka w marynacie piwnej mojego autorstwa. pieprz cayenne, sól,przyprawy do kurczaka,
0 Zapisać
Kurczak curry

Kurczak curry

Porządki nowo roczne spowodowały, że je znalazłam i ostatecznie postanowiłam pokazać kurczaka curry. mięso z udek kurczaka ( jeżeli nie macie wprawy w luzowaniu kurczaka, polecam zakup już odseparowanego mięsa od kości )
0 Zapisać
kurczak faszerowany białą kiełbasą

kurczak faszerowany białą kiełbasą

Czy da się przygotować kurczaka inspirowanego Wielkanocą. Ostatnio pisałam Wam o przepisie na pyszne skrzydełka, który powstał przy okazji tej współpracy, a dziś pora na kurczaka w całości
0 Zapisać
Kurczak z porami zapiekany w cieście

Kurczak z porami zapiekany w cieście

Tym razem jest to zapiekanka z kurczaka i pora, danie ma moc, jest mega smaczne. Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek,
0 Zapisać
kurczak bulgogi (po koreańsku) idealny na grilla!

kurczak bulgogi (po koreańsku) idealny na grilla!

Kurczaka obrać ze skóry i zdjąć z kości (powyżej filmik, który pokazuje jak to zrobić). kurczak bulgogi, czyli po koreańsku Zapisz Drukuj na 2-3 porcje Co potrzeba (szklanka= 250 ml) 4 udka z kurczaka (ok. ), położyć kurczaka, niezbyt tłoczno (prawdopodobnie trzeba piec w 2 turach). Jeśli kawałki są dość grube, można kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego i dokończyć w piekarniki w 150C przez kilka minut
0 Zapisać
Kurczak faszerowany mięsem mielonym

Kurczak faszerowany mięsem mielonym

luzowanie kurczaka. Polecam także kurczaka faszerowanego pieczarkami, przepis tutaj. Jak to zrobić można obejrzeć na youtube filmiki pod nazwą luzowanie lub trybowanie kurczaka
0 Zapisać
Udka kurczaka zagrodowego pieczone z cukinią i czerwoną cebulą

Udka kurczaka zagrodowego pieczone z cukinią i czerwoną cebulą

Mięso z kurczaka zagrodowego jest zdecydowanie lepszym mięsem od takiego fermowego. Muszę Wam powiedzieć, że jestem pod wrażeniem jakości kurczaka zagrodowego – miękka skórka, delikatne mięso
5 Zapisać
Galantyna z kurczaka pieczona z bakaliami

Galantyna z kurczaka pieczona z bakaliami

Galantyna z kurczaka to świetna alternatywa dla pasztetów – można w pyszny sposób pozbyć się resztek mięs, wygląda imponująco na świątecznym stole i jest obłędna w smaku
5 Zapisać
Rolada z kurczaka z papryką

Rolada z kurczaka z papryką

Kurczaka luzujemy z kości (instrukcja krok po kroku tutaj). Kurczaka układamy skórą do dołu i delikatnie rozbijamy mięso piersi