Przepis na luzowanie kurczaka

kurczak bulgogi (po koreańsku) idealny na grilla!

kurczak bulgogi (po koreańsku) idealny na grilla!

Kurczaka obrać ze skóry i zdjąć z kości (powyżej filmik, który pokazuje jak to zrobić). kurczak bulgogi, czyli po koreańsku Zapisz Drukuj na 2-3 porcje Co potrzeba (szklanka= 250 ml) 4 udka z kurczaka (ok. ), położyć kurczaka, niezbyt tłoczno (prawdopodobnie trzeba piec w 2 turach). Jeśli kawałki są dość grube, można kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego i dokończyć w piekarniki w 150C przez kilka minut. 4 udka z kurczaka
38 0
Kurczak faszerowany

Kurczak faszerowany

Z kurczaka wycinamy wszystkie kości. Płaszcz z kurczaka uzupełniamy ścinkami mięsa, które ewentualnie zostały na korpusie lub oddzieliły się w trakcie luzowania
2 0
Wyluzowany kurczak

Wyluzowany kurczak

Kurczaka luzujemy, zaczynając od odcięcia skrzydełek, szyi i kuperka, następnie rozprawiamy się z piersiami
0 0
Kurczak pieczony z farszem ziemniaczanym

Kurczak pieczony z farszem ziemniaczanym

Dawno nie piekłam kurczaka inaczej niż w naszej ulubionej wersji. To na pewno nasz numer jeden, ale czasami piekę też kurczaka faszerowanego na różne sposoby i tak właśnie było tym razem
0 0
Kurczak curry

Kurczak curry

Porządki nowo roczne spowodowały, że je znalazłam i ostatecznie postanowiłam pokazać kurczaka curry. mięso z udek kurczaka ( jeżeli nie macie wprawy w luzowaniu kurczaka, polecam zakup już odseparowanego mięsa od kości )
0 0