Przepis na lukier cytrynowy

Babeczki w doniczce

Babeczki w doniczce

Babeczek cytrynowych z lukrem Dr. Piekarnik nagrzej do temperatury 170 C. Foremkę do mini-babeczek wyłóż małymi papilotkami
Babka cytrynowa z lukrem

Babka cytrynowa z lukrem

lukier cytrynowy. Lukier ma być gładki i lśniący. Lekko wystudzić, wyjąć z formy i polać cytrynowym lukrem
Ciasto cytrynowe z lukrem

Ciasto cytrynowe z lukrem

Składniki na lukier. Ciasto cytrynowe z cytrynowym lukrem jest miękkie, wilgotne, spręşyste, bardzo cytrynowe w smaku
Muffiny cytrynowe z lukrem. Najlepsze!

Muffiny cytrynowe z lukrem. Najlepsze!

Lukier. Cukier puder ucieramy łyżeczką z sokiem cytrynowym na gładką masę. 2,5 szklanki mąki1/2 szklanki cukru2 jaja100g roztopionego i wystudzonego masła250ml mleka, maślanki lub jogurtu naturalnegoskórka otarta z 1-2 cytryn1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody oczyszczonejszczypta soliLukier
Cytrynowe muffinki z lukrem

Cytrynowe muffinki z lukrem

Masa na lukier powstała z soku z cytryny i cukru pudru. Cytrynowe muffinki z lukrem. Składniki. 2 jajka. 2 cytryny
Muffinki cytrynowe z lukrem

Muffinki cytrynowe z lukrem

Lukier. aromat cytrynowy. aromat cytrynowy. Pyszne, aromatyczne muffinki ze skórką cytrynową. Idealne na zbliżającą się Wielkanoc
Lukier cytrynowy ucierany

Lukier cytrynowy ucierany

Mega cytrynowa polewa do ciast. Składniki. 100 g cukru. 2 duże cytryny. 150 g cukru pudru. Przygotowanie. Cytryny sparzamy ,skórkę ścieramy ,wyciskamy sok
Babka cytrynowa z lukrem limonkowym

Babka cytrynowa z lukrem limonkowym

- 200g masła- 200g mąki tortowej- 120g mąki ziemniaczanej- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia- 4 jajka- 200g drobnego cukru do wypieków- sok z 1 cytryny- starta skórka z 1 cytryny- ekstrakt waniliowy- 150g suszonej żurawiny (+ łyżeczka mąki pszennej do oprószenia)- lukier limonkowy (cukier puder + sok wyciśnięty z limonki) Masło rozpuszczamy (w mikrofali) i pozostawiamy do przestudzenia
Babka cytrynowa z lukrem

Babka cytrynowa z lukrem

SKŁADNIKI na lukier. Wykładamy z foremki jeszcze ciepłą babkę i polewamy cytrynowym lukrem. Ach, te baby
Babka cytrynowa z lukrem

Babka cytrynowa z lukrem

3/4 szklanki cukru pudru (na lukier). Przygotować lukier – wycisnąć sok z drugiej cytryny, cukier puder wymieszać z sokiem (ok 10 łyżeczek soku) i polać ostudzoną babkę. 3/4 szklanki cukru pudru (na lukier)
Ciasto cytrynowe z migdałami i cytrynowym lukrem

Ciasto cytrynowe z migdałami i cytrynowym lukrem

Coś dla miłośników wszelkich cytrynowych babek. 3/4 szklanki cukru pudru na lukier. listonic_content='250g masła (nie zastępujemy go tutaj margaryną)200g białego cukruopakowanie cukru wanilinowego (16g)4 jajaskórka otarta z całej cytryny200g mąki pszennej50g mąki ziemniaczanej1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia100g zmielonych migdałów bez skórki (kupiłam płatki i zmieliłam w blenderze na puch)3/4 szklanki cukru pudru na lukier2-3 łyżki soku z cytryny do lukru'. Z cukru pudru i 2-3 łyżek soku z cytryny ucieramy lukier. 3/4 szklanki cukru pudru na lukier
Noc z duchami

Noc z duchami

Babeczek cytrynowych z lukrem Dr. Na blasze do pieczenia ustawić foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsypać do miski, dodać jajka, olej i wodę
Babeczka albo psikus

Babeczka albo psikus

Pozostały lukier umieść w szprycy z płaską końcówką i wyciskaj na babeczki jako bandaż. Babeczek cytrynowych z lukrem Dr