Przepis na limanda

0 Zapisać
Cytrynowa limanda

Cytrynowa limanda

Ryba pojawia się u nas często, bo mój narzeczony uwielbia. I tak by coś urozmaicić, zrobiłam dzisiaj bardzo cytrynową rybkę z frytkami
4 Zapisać
Para BUCH!

Para BUCH!

Limanda (taka morska rybka) w bukiecie warzyw (kalafior, fioletowy kalafior, brokuł, marchewkowe i ziemniaczane kwiatuszki)
1 Zapisać
Ryba w cieście czosnkowym

Ryba w cieście czosnkowym

Zdecydowanie lepsza Limanda do tego przepisu. Jeżeli lubicie rybę i czosnek to ten obiad jest dla Was. Szczerze mówiąc nawet nie przypuszczałam, że będzie tak pysznie
0 Zapisać
RYBA PO GRECKU

RYBA PO GRECKU

4 filety z ryby ( np mintaj,tilapia,limanda. Podawać na ciepło lub na zimno 4 filety z ryby ( np mintaj,tilapia,limanda
6 Zapisać
Limanda po tajsku

Limanda po tajsku

Limanda to jak wiecie taka tańsza wersja soli. Limanda po tajsku1/2 kg filetów limandy. Limanda to jak wiecie taka tańsza wersja soli
0 Zapisać
smażona limanda

smażona limanda

5 filetów z limandy. marynata. sok z 1 cytryny. 3 gałązki kopru. 1 łyżeczka pieprzu. 1/4 szkl oleju. sól. 2 jajka. bułka tarta
6 Zapisać
Ryba pieczona w pomidorach z cukinią

Ryba pieczona w pomidorach z cukinią

Rybka jest miękka, soczysta i bardzo smaczna - tym razem wpadła mi w ręce limanda - dlaczego akurat limanda
4 Zapisać
Ryż w sosie rybno-śmietanowym

Ryż w sosie rybno-śmietanowym

- ryż (2 woreczki)- limanda żółtopłetwa 500g- młode, małe marchewki - puszka- śmietana 250g- koncentrat pomidorowy (mały słoiczek)- przyprawa
2 Zapisać
ryba w panierce z mąki i kaszy mannej

ryba w panierce z mąki i kaszy mannej

filety z ryby (tutaj limanda). "Lepsza jest dobra nadzieja niż zrujnowana rzeczywistość. ". Miguel Cervantes de Saavedra
6 Zapisać

Limanda na grillowanych szparagach

1Kroimy filety na pół, żeby powstały podłużne kawałki. W miseczce mieszamy oliwę z przyprawami. Rybę lekko skrapiamy cytryną, a następnie smarujemy marynatą i odkładamy do lodówki na godzinę
0 Zapisać

Limanda na grillowanych szparagach

1. Kroimy filety na pół, żeby powstały podłużne kawałki. W miseczce mieszamy oliwę z przyprawami. Rybę lekko skrapiamy cytryną, a następnie smarujemy marynatą i odkładamy do lodówki na godzinę