Przepis na ligawa wołowa

10 Zapisać
Tatar wołowy z ligawy  / Befsztyk tatarski

Tatar wołowy z ligawy / Befsztyk tatarski

400 g ligawa. 400 g ligawa. Wolne dni mijają jeden za drugim szybciej niż kiedykolwiek. Pogoda dalej nie rozpieszcza
5 Zapisać
ligawa, mięso wołowe

ligawa, mięso wołowe

Ligawa – doskonała do pieczenia ,duszenia, na małe rolady, carpaccio, jest ona odpowiednikiem schabu wieprzowego
1 Zapisać
Sos serowy Monray w towarzystwie Ligawy wołowej Duda.

Sos serowy Monray w towarzystwie Ligawy wołowej Duda.

Sos serowy pasuje idealnie do mięs i duszonych warzyw. Ten wykonany z sera o zdecydowanym smaku idealnie wzbogaci smak potraw
31 Zapisać
Ligawa w sosie piwnym z rozmarynem

Ligawa w sosie piwnym z rozmarynem

1 kg mięsa wołowego ligawa (u mnie 1,40 kg). 1 kg mięsa wołowego ligawa (u mnie 1,40 kg). Pyszny i szybki obiad na niedzielę
22 Zapisać
Rolady wołowe (zrazy)

Rolady wołowe (zrazy)

Dobre, bo polskie i domowe. ) Do tych zrazów użyłam mięsa do rolad wołowych kupionych w Lidlu i sprawdziło się ono znakomicie
12 Zapisać
Roladki wołowe z sosem grzybowym

Roladki wołowe z sosem grzybowym

1 kg wołowiny zrazowej (u mnie ligawa). Roladki (zrazy) wołowe są ulubionym daniem w moim domu. Może nie robię ich zbyt często ze względu na czas potrzebny do ich przygotowania, ale warto go poświęcić i w efekcie rozkoszować się pysznym daniem
8 Zapisać
Ligawa dojrzewająca,  a'la parmeńska

Ligawa dojrzewająca, a'la parmeńska

Po dokonaniu kilku prób ze schabem (teraz znów też równolegle był robiony) i kilku próbach z ligawą, mogę z czystym sumieniem polecić, tą"polędwicę wołową"
6 Zapisać
Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem kiszonym, boczkiem i chlebem w sosie własnym.

Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem kiszonym, boczkiem i chlebem w sosie własnym.

Po polsku na niedzielę - czyli rozprawiam się z kuchnią polską i tradycyjnym domowym obiadem. Składniki
4 Zapisać
Stek wołowy po portugalsku

Stek wołowy po portugalsku

Szukając nowych pomysłów na dania idealnie komponujące się z portugalskimi winami poszukiwałam tradycyjnych przepisów
4 Zapisać
bitki wołowe tradycyjne

bitki wołowe tradycyjne

4 kotlety wołowe /ligawa/. Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę. Produkty. 4 kotlety wołowe /ligawa/
3 Zapisać
Pieczeń wołowa nadziewana owocami z pietruszkową kaszą jaglaną oraz ciepłą sałatką z jarmużu i brokułów

Pieczeń wołowa nadziewana owocami z pietruszkową kaszą jaglaną oraz ciepłą sałatką z jarmużu i brokułów

Pieczona ligawa nadziewana owocami, w sosie jabłkowym, z pietruszkową kaszą jaglaną oraz ciepłą sałatką z jarmużu i brokułów
2 Zapisać
Zrazy wołowe zawijane z boczkiem i ogórkiem

Zrazy wołowe zawijane z boczkiem i ogórkiem

Dzisiaj przepis bardzo tradycyjny - roladki wołowe czyli zrazy z boczkiem i ogórkiem. SKŁADNIKI500 g ligawy - ładnie się rozbija i dusi4 długie plastry boczku wędzonego4 małe ogórki kiszonemusztarda1 cebulamąka do obtoczeniasól, pieprzsłodka paprykaolej do smażenia1 szklanka bulionuziele angielskieliście laurowe
1 Zapisać
STEK WOŁOWY

STEK WOŁOWY

polędwica, antrykot, ligawa czy rostbef. polędwica wołowa. Na steki nadaje się wiele części. polędwica, antrykot, ligawa czy rostbef
1 Zapisać
Bitki wołowe z cebulą

Bitki wołowe z cebulą

Tradycyjne, pyszne, mięciutkie bitki wołowe - łatwy obiad, który zawsze smakuje. ). SKŁADNIKI. 500 g ligawy 1 cebulasólpieprzziele angielskieliście laurowe2 szklanki bulionuolej do smażenia
0 Zapisać
zrazy wołowe tradycyjne

zrazy wołowe tradycyjne

6 grubych plastrów polędwicy wołowej/ligawa/. 6 grubych plastrów polędwicy wołowej/ligawa/. Polecam zrazy wołowe
0 Zapisać
Tatar wołowy z ogórkiem małosolnym i grzybami

Tatar wołowy z ogórkiem małosolnym i grzybami

300g świeżego schłodzonego mięsa wołowego (polędwica, ligawa bądź łopatka). 300g świeżego schłodzonego mięsa wołowego (polędwica, ligawa bądź łopatka)
0 Zapisać
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe

ligawa albo udziec. Tradycyjne zrazy z ogóreczkiem w pysznym sosie. Składniki. 4 kotlety wołowe (każdy po około 100 g), najlepiej np
0 Zapisać
Pieczeń wołowa w ciemnym sosie cebulowym

Pieczeń wołowa w ciemnym sosie cebulowym

Wołowina to temat niełatwy chyba dla większości początkujących kucharzy. Trzeba do niej wyczucia, wiedzy, czasem sporej intuicji