Przepis na kwestia smaku

Smaki dzieciństwa – makaron z serem

Smaki dzieciństwa – makaron z serem

Tak więc na talerzach posypujemy cukrem – osobiście wolę trzcinowy – ładniej wygląda i bardziej mi smakuje (może to właśnie kwestia tego wyglądu)
Smaki Alzacji. Kugelhopf  - babka drożdżowa.

Smaki Alzacji. Kugelhopf - babka drożdżowa.

Na blogu nadszedł czas na alzackie słodkości. Ten region Francji ma się czym pochwalić w tej kwestii. Alzackie wypieki, jak i cukiernicy z tego regionu znani są w całej Francji, a często też ich sława sięga daleko poza granice kraju
Smaki Gdańska - "Bałtyk" ZPC

Smaki Gdańska - "Bałtyk" ZPC

Pomimo wielu zmian własnościowych ZAWSZE o tym samym smaku. Wpis nie jest sponsorowany. Powstał na bazie własnych opinii i obserwacji, w oparciu o informacje udostępnione mi przez ZPC "Bałtyk"
Smaki z Izraela

Smaki z Izraela

Następnie dodajemy pomidory i paprykę zieloną i przyprawiamy przyprawami podanymi powyżej (oczywiście kwestia doprawienia jest tutaj opcjonalna i pozostawiam Wam wybór ulubionych przypraw, ja lubię szakszukę z tymi przyprawami)
Smak Wrocławia #4 Burger Ltd

Smak Wrocławia #4 Burger Ltd

Doskonałym uzupełnieniem smaku burgera były frytki. Natomiast środek burgera to świeże i chrupiące dodatki, smaczne sosy, nie zabijające smaku burgera, co dla mnie najważniejsze
GORZKI SMAK CZEKOLADY

GORZKI SMAK CZEKOLADY

GORZKI SMAK CZEKOLADY. treść i zdjęcia. nc+, kuchnia+. Plantacje kakaowca to miejsce, gdzie swoją drogę zaczyna produkt, który ostatecznie trafia na stoły całego świata w postaci tabliczki czekolady
Smak do Kwadratu – Restaurant Week

Smak do Kwadratu – Restaurant Week

Co do smaku, jak już mówiliśmy, to kwestia upodobań kulinarnych. Mimo lekkiego niesmaku planujemy wrócić i spróbować pizzy z tego wielkiego pieca (
Smak lata- jagodzianki

Smak lata- jagodzianki

) Jagodzianki robiłam również w ubiegłym roku (TUTAJ), ale tym razem skorzystałam z inspiracji na portalu kwestia smaku i opłacało się
Flądra w dwóch smakach z zapiekanymi warzywkami

Flądra w dwóch smakach z zapiekanymi warzywkami

Ten z musztardą moim zdaniem był smaczniejszy, ale to już kwestia smaku. Flądra, jadłam ją pierwszy raz, jest bardzo cieniutka i jak na taką dość małą rybkę ma taki swój specyficzny posmaczek i konsystencję
PODSUMOWANIE PROJEKTU "30 DNI FILMÓW ZE SMAKIEM"

PODSUMOWANIE PROJEKTU "30 DNI FILMÓW ZE SMAKIEM"

I choć został zrealizowany już trzy lata temu, kwestia ta nadal jest aktualna. Całość okraszona jest wspaniałymi zdjęciami, dopracowana w najdrobniejszym szczególe, pasjonująca historia guru japońskiego przysmaku, o którym u nas, w Europie jeszcze naprawdę niewiele wiemy