Przepis na kwestia smaku moje wypieki

pączki w czterech smakach

pączki w czterech smakach

) Przepis okazał się super, ale następnym razem będę w paru kwestiach mądrzejsza. Przepis na ciasto wzięłam z bloga Moje Wypieki - nie miałam tyle odwagi, by eksperymentować z własnym
12 0
Kokosowe cudo od ręki

Kokosowe cudo od ręki

Ale to nic nie szkodzi - białka jaj (czyste, bez domieszki żółtka) można przechowywać w lodówce naprawdę długo (2-4 tygodnie wg mojej praktyki) i nic im się nie stanie. 200 stopni przez 45 minut (piekarnik musi być dość gorący, ale dokładna temperatura to kwestia indywidualna każdego pieca
183 0
CIASTO DYNIOWE.

CIASTO DYNIOWE.

(przepis z KWESTII SMAKU). 125 g musu z upieczonej dyni ( mi najbardziej smakuje dynia hokkaido i ma najładniejszy kolor po upieczeniu). 125 g musu z upieczonej dyni ( mi najbardziej smakuje dynia hokkaido i ma najładniejszy kolor po upieczeniu)
126 0
Ciasto miodowo-jabłkowe z kremem

Ciasto miodowo-jabłkowe z kremem

Bo choć masę z jabłek i galaretki wykorzystuję dość często w przepisach na ciasta(i tamta smakuje jak galaretka „z dzieciństwa”(wiecie o co chodzi- ta tęczowaJ), to tym razem jej smak był taki bajecznie szarlotkowyJ Pewnie to kwestia jabłek, albo rozrobienia galaretki w małej ilości wody
26 0
Pączki z pieca

Pączki z pieca

* na podstawie "Kwestii Smaku". - około 300 g miękkiej marmolady o smaku różanym lub marmolady truskawkowej ewentualnie wieloowocowej. 300 g miękkiej marmolady o smaku różanym lub marmolady truskawkowej ewentualnie wieloowocowej
23 0
Ciasto dyniowe

Ciasto dyniowe

Moją uwagę przykuł przepis ze strony Kwestia Smaku. Bardzo chętnie zaglądam zarówno na polskie jak i zagraniczne strony z słodkimi wypiekami
18 0