Przepis na kurczak z szybkowaru

PIERŚ KURCZAKA Z SZYBKOWARU

PIERŚ KURCZAKA Z SZYBKOWARU

Smaczna, bardzo soczysta i aromatyczna. Do tego pyszna sałata i obiad gotowy. * przyprawy ( u mnie gotowa przyprawa do drobiu )
Kurczak duszony w kapuście włoskiej

Kurczak duszony w kapuście włoskiej

Przełożyć do szybkowaru. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zarumienić na rozgrzanym oleju. [jeśli nie macie szybkowaru, należy wydłużyć czas gotowania]
Kurczak w aromatycznym sosie cebulowo - korzennym po staropolsku

Kurczak w aromatycznym sosie cebulowo - korzennym po staropolsku

kurczaka podziel na porcje - korpus i lotki możesz wykorzystać do ugotowania bulionu (przepis powyżej)kurczaka dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiemdelikatnie oprósz go solą i pieprzemna patelni rozgrzej tłuszcz i obsmaż porcje kurczakanatłuść szybkowar (dno i boki) masłem klarowanym lub innym tłuszczemprzełóż podsmażonego kurczaka do szybkowaruzalej kurczaka bulionemzagotuj całość bez zamykania szybkowarugdy wywar będzie już wrzeć, wsuń łyżkę pod każdy kawałek kurczaka i oddziel go od dna garnkazamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisem Etap Ipo upływie czasu gotowania przekręć zawór ciśnieniowy bez otwierania szybkowaru na wysokie ciśnienie i gotuj zgodnie z przepisem Etap IIpo ugotowaniu wyjmij kawałki kurczaka na talerz i przykryj folią aluminiowąsos powstały podczas gotowania przetrzyj przez sitkoserwuj kurczaka polanego sosem
Gulasz z cukinii z szybkowaru

Gulasz z cukinii z szybkowaru

Kotlety z kurczaka siekane ». PRZEPIS NA GULASZ Z CUKINII Z SZYBKOWARU. Blog > Komentarze do wpisu. Składniki na gulasz z cukinii z szybkowaru
Ĺťeberka z szybkowaru

Ĺťeberka z szybkowaru

Dziś kolejny przepis na mięso, tym razem na wędzone żeberka z szybkowaru w pół godziny. Wędzonka sama w sobie jest niesamowicie smaczna i aromatyczna, więc dodatków wiele tu nie trzeba
Kukurydza w kolbach z grilla

Kukurydza w kolbach z grilla

« Pierś kurczaka z grilla. Gulasz z cukinii z szybkowaru. Blog > Komentarze do wpisu. Gulasz z cukinii z szybkowaru
Gotujemy przecier pomidorowy w szybkowarze

Gotujemy przecier pomidorowy w szybkowarze

rozgrzej szybkowardo rozgrzanego szybkowaru dodaj masłogdy masło będzie rozgrzane, dodaj pomidorypodsmażaj do momentu wydzielenia się sporej ilości sokudolej zimną wodę (jeśli Twoje pomidory są bardzo mięsiste i jest mało soku, zwiększ nieco ilość zimnej wody w przepisie)zamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie ze wskazówkami w ramce powyżejugotowane pomidory przetrzyj przez sitko (pamiętaj, że po przetarciu na spodzie sitka znajduje się dużo miąższu - zbierz go łyżką i dodaj do przecieru)
Zupa pomidorowa na wywarze wołowym z wędzonką

Zupa pomidorowa na wywarze wołowym z wędzonką

pokrojony makaron pozostaw na stolnicy (niech obeschnie przed gotowaniem)przygotuj przecier z przepisu Przecier pomidorowyugotuj wywar z przepisu Ekspresowy wywar wołowyw czasie gotowania wywaru przygotuj wodę na makaron - wlej sporą ilość wody do osobnego, zwykłego garnka i zagotujdo ugotowanego i przecedzonego wywaru, wlej przecier pomidorowywymieszaj wywar z przecierem i pogotuj bez zamykania szybkowaru na małym ogniu parę minut, aby składniki połączyły sięna końcu dopraw solą, pieprzem i w razie konieczności odrobiną cukru (jeśli pomidory są bardzo kwaśne)w czasie podgrzewania wywaru z przecierem ugotuj makaron